Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra f Kombi - krzywe tylne koło ???

Featured Replies

Napisano

Cześć, właśnie wracam z przechadzki i idąc daleko od mojej asterki zauważyłem, że tylne prawe koło "ucieka" o tak:

| \

Zauważyłem też, że jak podnoszę auto na lewarku - nawet centralnie za belkę to prawe koło schodzi znacznie niżej od lewego, ale myślałem że amor jakoś bardziej wyłechtany czy coś.

Co może być przyczyną "uciakającego" jednego koła w aucie z belką - bo przy wielowachaczu to widok częsty i oczywisty - ale tu shocked.gif

Amory to co prawda jeszcze ori GM - za miesiąc wszystkie 4 idą do wymiany.

Napisano

> Co może być przyczyną "uciakającego" jednego koła w aucie z belką - bo przy wielowachaczu to widok

> częsty i oczywisty - ale tu

Belka się zgięła hmm.gif Teściu miał podobnie w htb, coś tam podkładał żeby koła stały prosto.

Napisano

> Zauważyłem też, że jak podnoszę auto na lewarku - nawet centralnie za belkę to prawe koło schodzi

I to podnoszenie na belce szczególnie całego ciężaru całego tyłu po środku niezbyt dobrze na nią wpływa crazy.gif

Napisano
  • Autor

> I to podnoszenie na belce szczególnie całego ciężaru całego tyłu po środku niezbyt dobrze na nią

> wpływa

kolego - nie dramatyzuj tak, raz go tak podniosłem, żeby właśnie sprawdzić czemu z jednej strony bardziej się wysuwa amor - tak jak pisałem - myślałem, że jest bardziej zużyty, a teraz zauważyłem, że krzywo stoi.

Napisano
  • Autor

No co tam jest wogóle w zawieszeniu - tuleje w belce i łożyska kół - może zużyte łożysko dałoby taki efekt?

Tylko jak to sprawdzić confused.gif

Napisano
  • Autor

> To uwierz.

Powaga?

A co, nie jestem rodzynkiem na forum?

I co teraz - właśnie kupiłem opony letnie, zimowki też nowe szkoda mo ich.

Napisano

> A co, nie jestem rodzynkiem na forum?

Nie jesteś. Było tu kilka przypadków obu kół a la bolid F1.

Można kupić belkę na szrocie, albo olać sprawę.

Napisano
  • Autor

> Można kupić belkę na szrocie,

a jak ją sprawdzić czy jest ok

> albo olać sprawę.

ale wtedy po oponach - to ją już bym wolał tą nowa za 4 stòwy kupić.

A czytałem kiedyś, że ktoś zmieniał belkę z vectry A - czy ona pasuje pług &play?

CY tam też takie cyrku się zdarzały? CY raczej wszystkie z założenia są ok, a i czy. Każdej wersji pasują?

Napisano

> A czytałem kiedyś, że ktoś zmieniał belkę z vectry A - czy ona pasuje pług &play?

Nie wiem jak do kombiaka, bo vectry A kombiaka nie znajdziesz 893goodvibes.gif

Ale ja w swoim wozie chyba jako pierwszy zamontowałem tylną belkę z tarczobębnami, jest znacznie solidniejsza niż ta astrowa, no i mam z tyłu tarcze, hamownie miodzio.

Aha ja mam sedana, do do sedana podchodzi i hatchbacka tylko nie wiem jak z kombi.

PZDR VEN

Napisano

> Powaga?

> A co, nie jestem rodzynkiem na forum?

To na potwierdzenie, że nie jesteś rodzynkiem oraz trochę opowiadań i zdjęć z montażu mojej belki z VA.

KLIK

PZDR VEN