Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odkurzacz bezworkowy Philips Marathon FC9205/01, warto?

Featured Replies

Napisano

Witam,

muszę zakupić odkurzacz do domu.

Wymagania:

-duża moc ssania,

-bezworkowy,

-minimum 6m kabla,

-regulacja mocy nie w rączce/rurze (oglądaliśmy jakiś model Samsunga i przez to został odrzucony),

Propozycją jest Philips Marathon - przede wszystkim ze względu na moc ssania.

Myślicie, że warto jest go zakupić? Może polecicie coś lepszego? Budżet max ~650pln.

hmm.gif

Napisano

przerobiłem wiele odkurzaczy

- bardo drogi electrolux padł szybko, silnik się zatarł

- bardzo malutki Philips, śmiga już 6 rok, ssanie mocne

- zelmer, duza moc ssania (dobra cena) - http://www.zelmer.pl/odkurzacze/odkurzacze-bezworkowe/ceres_vc3300/

- teraz mam stojący Panasonica (sprowadzony z UK) w Polsce nie ma takich - to inna jakość odkurzania

Napisano

> Witam,

> muszę zakupić odkurzacz do domu.

> Wymagania:

> -duża moc ssania,

> -bezworkowy,

> -minimum 6m kabla,

> -regulacja mocy nie w rączce/rurze (oglądaliśmy jakiś model Samsunga i przez to został odrzucony),

> Propozycją jest Philips Marathon - przede wszystkim ze względu na moc ssania.

> Myślicie, że warto jest go zakupić? Może polecicie coś lepszego? Budżet max ~650pln.

Mam tego samsunga z regulacją w rączce. Regulacja fajna, włączanie też, jedyny mankament, to że czasem przypadkowo włączam auto. Ale zawsze można wyjąć baterię z nadajnika w rączce i po kłopocie.

Polecam turbo szczotkę, wyczesała włosy z dywanu w kilka chwil, a wcześniej męczyłem się parę minut zanim pościągałem.

Napisano

> Mam tego samsunga z regulacją w rączce. Regulacja fajna, włączanie też, jedyny mankament, to że

> czasem przypadkowo włączam auto. Ale zawsze można wyjąć baterię z nadajnika w rączce i po

> kłopocie.

> Polecam turbo szczotkę, wyczesała włosy z dywanu w kilka chwil, a wcześniej męczyłem się parę minut

> zanim pościągałem.

dawno temy miałem jakiś odkurzacz ze sterowaniem na rączce. najpierw ta regulacja zaczęła zbyt łatwo się ruszać - bez oporu a potem kawałek rączki się urwał frown.gif

Napisano

> dawno temy miałem jakiś odkurzacz ze sterowaniem na rączce. najpierw ta regulacja zaczęła zbyt

> łatwo się ruszać - bez oporu a potem kawałek rączki się urwał

W samsungu sa przyciski, trzy - on/pff, auto i +. Ciąg zmienia się skokowo, są trzy pozycje, przelatuje się od 1 do 3. Jak na razie pomocny dla mnie jest, bo nie muszę sięgać do odkurzacza.

Napisano
  • Autor

Nic chcę regulacji w rączce z kilku powodów:

-potencjalny element do zepsucia,

-jak odkurzam to nigdy nic nie reguluję (zawsze ssanie na max), włączam i wyłączam, kiedy skończę,

-trochę licho wygląda ta rączka w Samsungu, boję się, że jak docisnę to się coś połamie (czytałem o takich przypadkach w necie).

Napisano
  • Autor

Zakupiłem i przetestowałem odkurzacz Zelmer Ceres VC3300.0ST - polecam.

Za 320pln (w Euro: 499pln), chyba nic lepszego nie da się kupić. Moc ssania dobra, długi przewód, turboszczotka - jeżeli ktoś ma psa w domu, to mu się przyda.

ok.gif

Napisano

> Zakupiłem i przetestowałem odkurzacz Zelmer Ceres VC3300.0ST - polecam.

> Za 320pln (w Euro: 499pln), chyba nic lepszego nie da się kupić. Moc ssania dobra, długi przewód,

> turboszczotka - jeżeli ktoś ma psa w domu, to mu się przyda.

dobry zakup. dobrze pracuje.

zawsze to zelmer - częsci sa dostępne.