Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Prośba o numery części ori/zamiennik

Featured Replies

Napisano

Witam potrzebuję numery serwisowe podkładki pod sprężynę w kolumnie Macphersona, oraz jaki numer ma chłodnica klimatyzacji i jej zamiennik np. nissens

Astra f kombi z klimą 1.6 16v x16xel

post-153788-14352519515867_thumb.png

Napisano

> Witam potrzebuję numery serwisowe podkładki pod sprężynę w kolumnie Macphersona,

3 12 227

> oraz jaki numer ma

> chłodnica klimatyzacji i jej zamiennik np. nissens

> Astra f kombi z klimą 1.6 16v x16xel

16 18 012

Napisano
  • Autor

> 3 12 227

> 16 18 012

Czy możliwe jest że podkładka została zastąpiona innym elementem o innym numerze?

Czy ktoś mógłby mi podać miejsce gdzie takie numery można sprawdzić? Bo z serwisem ciężko czasem coś ustalić?

Napisano
  • Autor

> Wszystko jest w FAQ.

Oj chyba już nie, opeloem już nie funkcjonuje, znalazłem podobne strony w necie ale nigdzie nie udało mi się uzyskać numeru tej dziwnej podładki bo jej po prostu nie było na schematach, występowała zwykła okrągła miałem wrażenie że te bazy danych które znalazłem są mocno powycinane

www.ecat24.com/opel/catalog/part/1/7/413/4341/24646,24645/

Sprawdziłem dla testu chłodnicę cieczy wg. schematów ecat24 był jeden numer a jak podalem vin w serwisie podano mi inny numer to samo z klimą. Optycznie chłodnice prawie identyczne, no właśnie , prawie.

Napisano
  • Autor

> Podaj VIN to postaram się znaleźć Ci oryginalne numery części.

Podaję nr. vin W0L000051V2230975

Potrzebuję numery uszczelek klimatyzacji komplet do parownika, osuszacza, zaworu rozprężnego, uszczelkę termostatu tą fikuśną przy samym bloku nie ta okrągłą, termostat, lub jego wkład, uszczelki przy czujnikach temperatury w chłodnicy i w bloku silnika, numery czujników temperatury cieczy, numery bębnów, i szczęk hamulcowych oraz cylinderka

Dziękuję

Napisano

Parownik:

68 45 672

68 45 673

68 45 671

68 45 674

Skraplacz:

68 45 671

18 50 710

18 50 707

18 50 706

18 50 714

18 50 708

18 50 711

Zawór rozprężny:

68 45 672

68 45 673

68 45 671

68 45 674

Termostat:

13 38 203 (uszczelka)

13 38 073 (termostat, ale to wraz z obudową), wkłady polecam firmy MERA,

Uszczelka czujnika temp. (chłodnica)

13 41 414

Bębny

5 68 267

Cylinderek

5 50 153 W/2 24461620 5 42 368

Szczęki

16 05 920

Jeśli gdzieś się pomyliłem to niech ktoś mnie poprawi wink.gif

Napisano
  • Autor

Mam rozumieć że każdy element ma kilka różnych oznaczeń? Czyli zamawiając mogę podać kilka numerów i zawsze otrzymam ten sam detal?

Czy znając vin numer chłodnicy klimatyzacji pozostaje bez zmian?

Napisano

Prosiłeś o numery uszczelek do parownika, skraplacza, zaworu rozprężnego i od czujników temperatury. Podałem więc wszystkie uszczelki (oringi) jakie występują z tymi elementami.

Napisano
  • Autor

Tak zgadza się i dzięki Ci wielkie, chodzi mi tylko czy numer chłodnicy klimatyzacji który wcześniej podałeś po podaniu vin się nie zmienił, czasem występują dwie lub trzy opcje dla danego silnika a po podaniu vin zawężają się do jednej. Tylko o to mi chodziło.

Przy okazji czy wkład amortyzatora o oznaczeniu 344286 będzie pasował do mojej astry?

Napisano

> Tak zgadza się i dzięki Ci wielkie, chodzi mi tylko czy numer chłodnicy klimatyzacji który

> wcześniej podałeś po podaniu vin się nie zmienił, czasem występują dwie lub trzy opcje dla

> danego silnika a po podaniu vin zawężają się do jednej. Tylko o to mi chodziło.

Skraplacz ma ten sam numer który podałem na początku smile.gif

Wkład podejdzie.