Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przyczyny przegrzewania się silnika???

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam do Was pytanie teoretyczne - silnik 1.6:

Jakie mogą być przyczyny przegrzewania się silnika (wskazówka powyżej środkowego pola, dokładnie - czasami na pierwszej kropce ponad środkową kreską w zegarach po FL) w sytuacji gdy wymieniony został termostat i płyn, a układ starannie odpowietrzony.

Być może jest to pytanie na wyrost, bo może po prostu wskaźnik źle pokazuje czasami (nie ma związku z rodzajem jazdy, czasami pokazuje dobrze, a czasami za dużo). Czy zatem wielu z was miało problem z samym wskaźnikiem temp. (tak, że pokazywał za dużo?).

Pozdrawiam i proszę o sugestie.

Supebravo

Napisano

> pokazuje dobrze, a czasami za dużo). Czy zatem wielu z was miało

> problem z samym wskaźnikiem temp. (tak, że pokazywał za dużo?).

> Pozdrawiam i proszę o sugestie.

> Supebravo

Ja tak mam u siebie - nie zawsze, ale się zdaża.

Pytałem na tym forum, twierdzono że problem moze wynikać z zaśniedziałych styków - co może być potwierdzone tym że jak się puknie we wskaźnik, to zazwyczaj wraca do normalnej pozycji.

Niepokoi mnie tylko to że objawiało się to głownie w duuuże upały w lecie (co moze byłoby zasadne) , ale w tym roku również i na jesieni wskaźnik tak sięzachowywał...

Mam płyn chłodzący już "lekko nieświerzy" więc może on ma tu cuś do rzeczy... więc na wiosnę się zmieni i wtedy sie sprawdzi co to może być z tym wskaźnikiem...

Napisano

> witam do niedawna mialem ten sam problem z temp. silnika wskazowka tesz szalala i przekraczala polowe tylko ze u mnie padla pompa wody i uszczelka pod glowica byla wydmuchana prz przebiegu 121tys.w zeszlym tygodniu byl samochodzik u mechanika i teraz jest wszystko oki wiec proponuje jeszcze sprawdzic te dwie rzeczy pozdrawiam :-)

Napisano

Czy zatem wielu z was miało

> Supebravo

Na wariujący wskaźnik jest jedna prymitywna metoda (zakładając oczywiście,że cała reszta jest ok),a mianowicie uderzenie pięścią w deskę nad zegarami lub trzaśnięcie maską hehe.gif U mnie skutkowało,a bywało,że wskazówka trzymała się już na czerwonym polu.Po kilku tygodniach histerii,że auto mi się przegrzewa i codziennych wizytach u mechanika okazało się,że skubana wskazówka jaja sobie ze mnie robi hehe.gif

Napisano

> Witam!

> Mam do Was pytanie teoretyczne - silnik 1.6:

> Jakie mogą być przyczyny przegrzewania się silnika (wskazówka powyżej

> środkowego pola, dokładnie - czasami na pierwszej kropce ponad

> środkową kreską w zegarach po FL) w sytuacji gdy wymieniony

> został termostat i płyn, a układ starannie odpowietrzony.

> Być może jest to pytanie na wyrost, bo może po prostu wskaźnik źle

> pokazuje czasami (nie ma związku z rodzajem jazdy, czasami

> pokazuje dobrze, a czasami za dużo). Czy zatem wielu z was miało

> Supebravo

Witam mam poddobne objawy i tez sie obawiam czy to moze termostat lub cos innego jak go bardzo przicsne to wskazowka podnosi sie nawet do czerwonej pozycji jak go zgasze i znowu zapale to jest w prawidlowej ale znowu przejade kawalek i sie podnosi i sytuacja ta nie zawsze sie zdarza wiec sam nie wiem czy mam cos z silnikiem czy to mnie wskazówka oszukuje pozdrawiam bravo 1.9 jtd

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.