Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jasne, czy ciemne listwy przypodlogowe?

Featured Replies

Napisano

Ja bym wolal ciemne, a zona jasne. Znajomi i rodzina doradzaja jasne. Mi sie wydaje, ze to takie mydlo bedzie (biale sciany, jasna podloga, jasne listwy, brazowe drzwi, parapety i okna).

lAZEq.jpg

czy

prfjc.jpg

Ma ktos dobre wyczucie estetyki i moglby doradzic przedstawiajac argumenty?

Napisano

> Ja bym wolal ciemne, a zona jasne. Znajomi i rodzina doradzaja jasne. Mi sie wydaje, ze to takie

> mydlo bedzie (biale sciany, jasna podloga, jasne listwy, brazowe drzwi, parapety i okna).

> czy

> Ma ktos dobre wyczucie estetyki i moglby doradzic przedstawiajac argumenty?

mi doradzono następująco:

jak ściany wszędzie w takim samym kolorze to listwy w kolorze sciany, a jak różne kolory scian to listwy białe - no i mam białe mdf 8cm. Pierwsza opcje ma kuzyn na tym samym osiedlu w identycznym budynku i tez jest ok ok.gif

ten temat to wg mnie totalnie zależy od gustu uzytkownika

Napisano

jeśli mówimy o przykładze ze zdjęcia to zdecydowanie nr 1.

Napisano

> Ja bym wolal ciemne, a zona jasne. Znajomi i rodzina doradzaja jasne. Mi sie wydaje, ze to takie

> mydlo bedzie (biale sciany, jasna podloga, jasne listwy, brazowe drzwi, parapety i okna).

> czy

Tradycyjnie listwy dawano w kolorze podłogi, bo były jej naturalnym przedłużeniem i na ogół wykonywane z tego samego materiału. A dziś możesz sobie dać, jakie Ci się spodobają, i tak po kilku tygodniach przestaniesz je zauważać.

Napisano

> czy

> Ma ktos dobre wyczucie estetyki i moglby doradzic przedstawiajac argument

A jakigo koloru masz stolarke drzwiowa ? , u mnie scianysa biala czekolada, podlogi cos podobnego, schody i inne elementy z aglo boticzino gdzyby listwy byly jeszcze w tym samym kolorze to sie wszystko by zlalo. W zwiazku z czym sa w kolorze drzwi czyli ciemny orzech, super sie odcina.

Napisano
  • Autor

> A jakigo koloru masz stolarke drzwiowa ? , u mnie scianysa biala czekolada, podlogi cos podobnego,

> schody i inne elementy z aglo boticzino gdzyby listwy byly jeszcze w tym samym kolorze to sie

> wszystko by zlalo. W zwiazku z czym sa w kolorze drzwi czyli ciemny orzech, super sie odcina.

sciany biale, podloga i schody debowe, drzwi, parapety i okna ciemny orzech.

od tego jakie dam listwy, zalezy tez kolor wykonczen listew maskujacych przy stopniach schodow.

Napisano

> czy

Ze tak powiem od sprzedazy listew przypodłogowych zaczynałem swój biznes więc mam jako takie spostrzeżenia na ten temat wink.gif Oczywiście listwy możesz dać jakie się Tobie żywnie podoba, ale generalnie zasada jest taka że listwy daje się takie jak podłoga, ewentualnie jeśli ktoś woli stylowe wnętrza to fajnie wyglądają listwy w białym kolorze. Najczęściej odróżniające się listwy daje się gdy nie można nic dopasować ich do podłogi, wtedy można dać je w kolorze opasek drzwiowych/ościeżnic lub do koloru ściany.

Jaką masz podłogę i jakie planujesz listwy? Drewno, mdf, pcv, alu, polistyren?

Napisano
  • Autor

> Ze tak powiem od sprzedazy listew przypodłogowych zaczynałem swój biznes więc mam jako takie

> spostrzeżenia na ten temat Oczywiście listwy możesz dać jakie się Tobie żywnie podoba, ale

> generalnie zasada jest taka że listwy daje się takie jak podłoga, ewentualnie jeśli ktoś woli

> stylowe wnętrza to fajnie wyglądają listwy w białym kolorze. Najczęściej odróżniające się

> listwy daje się gdy nie można nic dopasować ich do podłogi, wtedy można dać je w kolorze

> opasek drzwiowych/ościeżnic lub do koloru ściany.

> Jaką masz podłogę i jakie planujesz listwy? Drewno, mdf, pcv, alu, polistyren?

podloga dab olejowany, kolor naturalny, listwy drewniane. Obawiam sie, ze jasna podloga, jasne listwy i biale sciany beda tworzyly mdla kompozycje, na ktorej ciemne brazowe drzwi i futryny beda takim wypierdkiem.

Napisano

> podloga dab olejowany, kolor naturalny, listwy drewniane. Obawiam sie, ze jasna podloga, jasne

> listwy i biale sciany beda tworzyly mdla kompozycje, na ktorej ciemne brazowe drzwi i futryny

> beda takim wypierdkiem.

Moim zdaniem niepotrzebnie się obawiasz. Za dużą uwagę przykładasz do tych listew, one nie mają być jakimś specjalnym elementem dekoracyjnym tylko uzupełnieniem całości. Ja bym dał w kolorze podłogi i basta zlosnik.gif

Napisano

Listwy tylko i wyłącznie pod kolor podłogi ok.gif