Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

oświetlenie tablicy rejestracyjnej

Featured Replies

Napisano

powiem szczerze do d.....

Postanowiłem wymienić oświetlenie tablicy w moim abartku. Wynik tego pojedynku 3:0 dla stilo. Do lakierowania klapa, do kupienia nowa blenda frown.gif Podczas demontażu lakier na łączeniu klapy i blendy zlazł płatami (obie strony wielkość może 2ch 5złotówek). Próba odkręcenia lampek skończyła się 3 ukręconymi śrubami i jednym uszkodzonym łepkiem śruby. Żeby tego było mało to okazało się, że instalacja elektryczna jest w stanie gorszym niż opłakany. Trzeba było zrobić wszystko od nowa.

Macie jakiś patent jak uratować blendę?

Jak zrobić nowe mocowanie lampek (stare zostało rozwiercone)?

Czy każda blenda jest w takim stanie, że odkręcenie lampek kończy się ukręceniem śrub?

Ile może kosztować blenda w ASO? (może ktoś kupował niedawno, jutro będę dzwonił, to się podzielę w razie czego)

Ile może kosztować lakierowanie klapy?

Napisano
Napisano
  • Autor

> jakiś tekst

tu jest opisane tylko to, co już zrobiłem smile.gif

auto u lakiernika, blenda ma ostatnią szansę, a jak nie, to już znalazłem w kolorze do kupienia

Napisano

> tu jest opisane tylko to, co już zrobiłem

> auto u lakiernika, blenda ma ostatnią szansę, a jak nie, to już znalazłem w kolorze do kupienia

Moja rada to objechanie blendy dookoła spoiną klejąco-uszczelniającą i dopiero wtedy przykręcenie jej. Miałem to samo - szparami dostawała się woda i wszystko pięknie rdzewiało. Po polakierowaniu klapy i uszczelnieniu blendy było wszystko pięknie smile.gif

Napisano
  • Autor

> Moja rada to objechanie blendy dookoła spoiną klejąco-uszczelniającą i dopiero wtedy przykręcenie

> jej.

coś więcej na temat tego specyfiku?

> Miałem to samo - szparami dostawała się woda i wszystko pięknie rdzewiało. Po

> polakierowaniu klapy i uszczelnieniu blendy było wszystko pięknie

u mnie na szczęście ZERO korozji. Wygląda tak, jakby listwa w jakiś cudowny sposób poruszała się i spowodowała odpadnięcie lakieru. Nową listwę planuję podszlifować w narożnikach i chyba czymś posmaruję, jak tylko napiszesz mi czym smile.gif

Napisano

> coś więcej na temat tego specyfiku?

Idziesz do motoryzacyjnego i prosisz o masę klejącą uszczelniającą biglaugh.gif

> u mnie na szczęście ZERO korozji. Wygląda tak, jakby listwa w jakiś cudowny sposób poruszała się i

> spowodowała odpadnięcie lakieru. Nową listwę planuję podszlifować w narożnikach i chyba czymś

> posmaruję, jak tylko napiszesz mi czym

No jakby Ci śrubki nie zardzewiały to byś nie urwał łebków 270751858-jezyk.gif A klapa to Ci nie zardzewieje w stilko jak nie była bita grinser006.gif tylko odchodzi lakier na rogach blendy, a powodują to wibracje ... nic nie piłuj bo tylko zaszkodzisz sobie. Przed przykręceniem dookoła obleć masą (tylko żeby Ci sylikonu nie wcisnęli) i wtedy załóż blendę i będzie git.

Napisano

> Nową listwę planuję podszlifować w narożnikach i chyba czymś

> posmaruję, jak tylko napiszesz mi czym

Ja jak kiedyś poczytałem z problemem zardzewiayłch wkrętów, to biegiem poleciałem do auta i z wielkim trudem odkręciłem 2 dogorywające wkręty. Nowe dałem z nierdzewki.

Jak planujesz, ja również zebrałem te narożniki żeby nie tarły o karoserię. Po prostu odlew nie był dopasowany do przetłoczenia blachy i te wystające kanty zciąłem.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Dla potomnych

W sobotę podjąłem walkę z blendą. Obczytany z forum postanowiłem ją wymontować z klapy. NIE RÓBCIE TEGO!!!. Tylko dwie śróbki dało się całkowicie odkręcić. Obróciły się w plastiku. Teraz blenda jest poluzowana i ani rusz. W celu naprawy oświetlenia dobierać się od zewnątrz. Nowe lampki, nowe otworki i nowe wkręty i po problemie.