Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skrzynia SC 900 czy da się zrobić?

Featured Replies

Napisano

Przy wrzucaniu 5 biegu zgrzyta i na 5 wyje/szumi. Czy da się to zrobić w rozsądnych pieniądzach? i co trzeba zrobić?

Napisano

> Przy wrzucaniu 5 biegu zgrzyta i na 5 wyje/szumi. Czy da się to zrobić w rozsądnych pieniądzach? i

> co trzeba zrobić?

naprawa w rozsądnych pieniądzach to swap na 1.1/1.2 8V zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> naprawa w rozsądnych pieniądzach to swap na 1.1/1.2 8V

to wiem w planach swap na 1.4 16V tak jak pisałem w temacie wcześniej ale narazie musiałem kasę przeznaczyć na ważniejsze cele więc chce zrobić 900 tak żeby w miare to miało ręce i nogi i gdzieś latem dopiero swap grinser006.gif

a co wogóle może być przyczyną tego że zgrzyta i wyje?

Napisano

> to wiem w planach swap na 1.4 16V tak jak pisałem w temacie wcześniej ale narazie musiałem kasę

> przeznaczyć na ważniejsze cele więc chce zrobić 900 tak żeby w miare to miało ręce i nogi i

> gdzieś latem dopiero swap

> a co wogóle może być przyczyną tego że zgrzyta i wyje?

No to skoro jest marzec a w wakacje planujesz swap i raczej jest to 'pewna opcja' to wolał bym do końca zarżnąć obecną skrzynie i jakoś przeboleć te 3-4 miesiące niż wydawać nie potrzebnie pieniądze na coś co i tak będzie zaraz wywalone 270751858-jezyk.gif lepiej te pieniądze zainwestuj później w lepsze ogarnięcie nowego motoru ok.gifpalacz.gif

Napisano

sluchaj kolegi wyzej dobrze prawi ok.gif

> a co wogóle może być przyczyną tego że zgrzyta i wyje?

A przyczyna tego jest pewnie uszkodzone kolo zebate 5-go biegu ale jak nie zwalisz i nie rozbierzesz skrzyni to sie nie przekonasz wink.gif jak chcesz swapa robic w lato to daruj to sobie bo najzwyczajniej w swiecie nie opyla sie tego robic wink.gif

Napisano

> Opowiadaj kolego

sciagasz lewe kolo tam bedziesz mial dekiel na skrzyni odkrecasz go i pod spodem masz 5 bieg wczesniej spusc olej ze skrzyni. obejzyj zeby i zdecyduj czy naprawiac. musisz miec pneumata zeby odkrecic nakretki. jak bedziesz sciagal zebatke z synchronizatorem to tam s trzy sprezynki i trzy walce uwazaj zeby ci to nie wyskoczylo bo bedziesz szukal po calym garazu.

Napisano
  • Autor

> sciagasz lewe kolo tam bedziesz mial dekiel na skrzyni odkrecasz go i pod spodem masz 5 bieg

> wczesniej spusc olej ze skrzyni. obejzyj zeby i zdecyduj czy naprawiac. musisz miec pneumata

> zeby odkrecic nakretki. jak bedziesz sciagal zebatke z synchronizatorem to tam s trzy

> sprezynki i trzy walce uwazaj zeby ci to nie wyskoczylo bo bedziesz szukal po calym garazu.

Ok smile.gif dzięki wielkie! 20.GIF