Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cb radio słaby odbior

Featured Replies

Napisano

witam mam problem niedawno załozyłem sobie cb radio uniden 510xl podczas jazdy powstają zakłucenia typu: wycieraczki jak włącze,dmuchawa itp co morzna zrobic na poprawe odbioru .( autko fiat uno). pzdrawiam

Napisano

> witam mam problem niedawno załozyłem sobie cb radio uniden 510xl

> podczas jazdy powstają zakłucenia typu: wycieraczki jak

> włącze,dmuchawa itp co morzna zrobic na poprawe odbioru .( autko

> fiat uno). pzdrawiam

wiesz co? ja to walczylem z tym tyle ze tragedia..... walczylem i swoje wywalczylem. najwazniejsza jest dobra masa anteny z nadwoziem!!! jesli masz magnes to nie dasz rady....

ja walczylem, podlaczalem bezposrednio pod akumulator, kupowalem filtry na przewody, nic.....

poprawilo sie jak wymienilem antene na nowa, magnes wyrzucilem w cholere. nowa antena zamontowana na uchwycie do klapy bagaznika na stale. bylo ok, praktycznie nic nie slyszalne. dmuchawa i przednie wycieraczki daly luzu, ale tylna wycieraczka to masakra, na szczescie jej sie tyle nie uzywa.

ale.... tydzien temu pozbylem sie badziewnego uchwytu baznikowego i zrobilem uchwyt pomyslu Glacy do zawiasu tylnej klapy. i to okazalo sie strzalem w dziesiatke!!!

nie slychac zadnych zaklocien!!! tylna wycieraczka moze sobie chodzic a ja mam cisze w radiu. poprawily sie zauwazalnie osiagi anteny!!! poprawil sie swr, na kanale 1 i 40 swr 1.3, na kanale 20 swr 1.0.

idealna masa to podstawa!!!!

Napisano
  • Autor

to jaką antene polecasz? ja mam huslera 1m na magnesie wczoraj to wszystko kupiłem idzie sie dogadac z innymi ale te zakłucenia dobijają mnie. a z magnesowką nic nie da rady zrobic zeby było ok? pozdrawiam

Napisano

> to jaką antene polecasz? ja mam huslera 1m na magnesie wczoraj to

> wszystko kupiłem idzie sie dogadac z innymi ale te zakłucenia

> dobijają mnie. a z magnesowką nic nie da rady zrobic zeby było

> ok? pozdrawiam

ciezko doradzic i wybrac najlepsza antene... teoretycznie ta antena co ty masz to dobra antena. chwala ja. ja w kazdym badz razie nie toleruje magnesowek.

co do anteny to zalezy ile masz gotowki

ale.... majac 100zl tyle ile dales za hustlera to kupisz dobra antene i do tego uchwyt na bagaznik. np lemma at 1200, at71... ja osobicie mam alana pc4.

ale tak jak napisalem ci wyzej te uchwyty na kalpe bagaznika to kupa jest wielka. poszukaj mojego postu z przed tygodnia temat "dziura w dachu" tam zobaczysz uchwyt mojej produkcji.

do idealnego zmasowania anteny najlepszym rozwiazaniem jest dziura w dachu..... no ale nie kazdy jest chetny na nia. ja sie zastanawialem i praktycznie chcialem juz wiercic. ale zanim do uczynilem wzielo mnie na sprobowanie tego uchytu na zawias. super sprawa.... raz ze masa jest jak sie patrzy, a dwa to w kazdej chwili mozesz go w pare minut zdemontowac i nie zostawiasz sladu na karoserii.

pamietaj jeszcze o jednym.... apetyt rosnie w miare jedzenia. kup sobie od razdu pozadna antene i ja pozadnie zamontuj na aucie. nie zapomnij rowniez o strojeniu. to podstawa

Napisano

> nie zapomnij rowniez o strojeniu. to podstawa

a jak je przeprowadzić? niewiem.gif

Napisano

> to jaką antene polecasz?

sirio megawatt 4000 ok.gif

Napisano

> a jak je przeprowadzić?

musisz miec miernik swr-meter albo najlepiej podjedz gdzies gdzie handluja sprzetem cb. mozesz kupic u nich antene to z regoly gratis przeprowadzaja strojenie.

Napisano

> witam mam problem niedawno załozyłem sobie cb radio uniden 510xl

> podczas jazdy powstają zakłucenia typu: wycieraczki jak

> włącze,dmuchawa itp co morzna zrobic na poprawe odbioru .( autko

> fiat uno). pzdrawiam

chyba nie ten dzial niewiem.gif

Napisano

> chyba nie ten dzial

może być i ten - tutejsi też śmigają z CB-kami ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.