Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dzień Dziecka

Featured Replies

Napisano

Cześć

W tym roku znów zostałem poproszony o to czy nie udałoby się podstawić paru samochodów na imprezę z okazji dnia dziecka do Centrum Rehabilitacji, Edukacji i opieki TPD "Helenów". Ośrodek mieści się w zasadzie na wprost Centrum Zdrowia Dziecka.

Ci którym się udalo wpaść w zeszłym roku wiedzą że było fajnie.

Cały nasz udział polega na podstawieniu aut, pokazaniu ich dzieciom i zrobieniu paru (parunastu - w zależności od ilości chętnych) rundek po okolicznym lesie z dzieciakami na pokładzie. Upalania w błocie nie będzie - ciśnienia żadnego też nie, chociażby ze względu że w większości są to dzieci niepełnosprawne (zanik mięśni czy porażenie mózgowe). Ale wierzcie mi - nie ma się ich co obawiać, są bardzo miłe i grzeczne.

Organizator całej imprezy zapewnia nam michę i picie (bezprocentowe)

Jedynym problemem jest termin (dlatego piszę wcześniej) - 5.06.2013 czyli środa .

Wiem że w większości z nas jest to dzień pracujący ale może uda się Wam zorganizować wolne. Bylibyśmy bardzo wdzięczni.

Jakby były jakieś pytania to proszę je zadawać - postaram się w miarę szybko odpowiedzieć.

Pozdrawiam i do zobaczenia.

Napisano

Obiecać nie mogę ale postaram się być. A że nigdy nie byłem na takiej imprezie z niepełnosprawnymi dziećmi więc kilka pytań:

1. Nasze autka są zazwyczaj znacznie wyższe od zwykłych osobówek i często trudniej się do nich wgramolić (zwłaszcza jak nie ma z tyłu drzwi) - jak te dzieciaczki sobie z tym radzą?

2. Czy to całodzienna impreza?

3. Jak dzieci reagują na energiczne zwierzaki? Znaczy jakby co brać Baska czy zostawić go w domku?

Napisano
  • Autor

> ... więc kilka pytań:

> 1. Nasze autka są zazwyczaj znacznie wyższe od zwykłych osobówek i często trudniej się do nich

> wgramolić (zwłaszcza jak nie ma z tyłu drzwi) - jak te dzieciaczki sobie z tym radzą? Jeśli dziecko samo nie da rady to ZAWSZE w pobliżu jest wychowawca i wspólnie je usadzamy w aucie.

> 2. Czy to całodzienna impreza? Mniej więcej od 9 do 16-17, ale można się ewakuować wceśniej

> 3. Jak dzieci reagują na energiczne zwierzaki? Znaczy jakby co brać Baska czy zostawić go w domku? W przypadku tych dzieci i ilości osób na imprezie to ani Furii ani Bastera bym nie zabierał ale zapytam jeszcze wychowawców. Tylko żeby Basiek nie pożarł tam kur czy króliczków (w zeszłym roku były takowe zwierzaki"wystawiane")

Napisano
  • Autor

Co prawda niewielka, ale zawsze - impreza będzie 4.06.2013 , czyli we wtorek

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

GODZINA I MIEJSCE SPOTKANIA:

Spotykamy się 4.06 o 9.30 na parkingu sklepu LIDL przy ul Pożaryskiego 31 (blisko skrzyżowania z Hafciarską) w Miedzeszynie. Odczekamy na spóźnialskich do 9.45 i ruszamy do ośrodka.

link do mapki z miejscem spotkania:

link do Targeo

Mam cichą nadzieję że jakieś autokącikowe auto sie pojawi, bo ogólnie to słabo z odzewem jest frown.gif

Napisano
  • Autor

> w dni powszednie nie jestem w stanie pomóc

oki

A w sobotę na Kuklówkę się wybierasz?