Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Poradnik] Aktualizacja Connect Nav+

Featured Replies

Napisano

Przejdę od razu do rzeczy

1 Włącz radio za pomocą przycisku (1)

2 Włóż CD z oprogramowaniem i odczekaj kilka sekund pojawi się okno CD ERROR.

3 Wyłącz przyciskiem (1). Poczekaj poczekaj około 30s aby mieć pewność całkowitego zamknięcia systemu.

4 Włącz (1)

7 Gdy na ekranie widnieje napis downloading wciskaj po kolei klawisze(3)-(4)-(5)-(6)-(2).

8 Podwójne mrygnięcie podświetlenia przycisków potwierdza uznanie hasło. Zwolnij wciśnięte klawisze.

9 Kolejne czynności aktualizacji wykonają się automatycznie

9 CD automatycznie się wysunie, należy ją usunąć.

10 Na wyświetlaczu widnieje logo Fiata - wyłączyć za pomocą (1)

11 Aktualizacja zakończona.

12 Włącz CN+ (1)

connectcroma.jpg

Wszelkie niezbędne linki:

Firmware 12.2 http://www.mediafire.com/?ivb441794ff29hl

Setup CD do zmiany języka http://www.mediafire.com/?ci27eyu4jwl3ya6

Nie odpowiadam za wszelkie szkody wyrządzone przez Aktualizację.

Napisano

Oj namieszałeś trochę chłopie. Mam nadzieję że jeszcze nikt nie próbował aktualizacji tą metodą. Nie wiem skąd to wyczarowałeś facepalm%5B1%5D.gif

Tu masz przyciski które trzeba wciskać i nic mi nie wiadomo żeby trzeba było je trzymać wciśnięte.

286849309-opis_lisek.jpg

post-47069-14352520040302_thumb.jpg

Napisano

> Teraz jest Git?

Hmm hmm.gifNa przyszłość radzę najpierw wypróbować swoją metodę na swoim sprzęcie a dopiero później pisać poradniki old.gif

Napisano
  • Autor

Napisałem, że nie mam jeszcze naw, a wszyscy oczekiwali na poradnik. Nie miałem co robić to naskrobałem.

Napisano

> Napisałem, że nie mam jeszcze naw, a wszyscy oczekiwali na poradnik. Nie miałem co robić to

> naskrobałem.

spoko spoko...jeszcze nikt reklamacji nie zgłasza więc chyba nikt nie zrobił sobie buby. Co do poradnika to super sprawa. Ja dziś sprubuję zrobić aktualizację bo mam już mapy RT3 n 2013 i zobaczymy czy po aktualizacji bedzie działać.

tom111 czy zdjęcie Twojej navi przedstawia ekran po aktualizacji oprogramowania?

Właśnie próbowałem zrobić upgrade CN+ i co? i nic.....

po włożeniu płyty 9.8 poza zniekształceniem logo fiata i braku możliwości wyjęcia CD nic się nie dzieje...po włączeniu zapłonu radio normalnie się odpala i można wyjąć płytę.

Napisano
old.gifjeszcze jedna cenna uwaga - nagrywaj płyty z jak najwolniejszą prędkością w moim przypadku pomogło nagranie płyty na nowej nieużywanej nagrywarce
Napisano

> tom111 czy zdjęcie Twojej navi przedstawia ekran po aktualizacji oprogramowania?

Tak ten ekran jest po aktualizacji

> Właśnie próbowałem zrobić upgrade CN+ i co? i nic.....

> po włożeniu płyty 9.8 poza zniekształceniem logo fiata i braku

Po co aktualizujesz na 9.8? Najnowsze oprogramowanie to 12.2.

Napisano

> Tak ten ekran jest po aktualizacji

> Po co aktualizujesz na 9.8? Najnowsze oprogramowanie to 12.2.

wyczytałem że trzeba po kolei aktualizować do nowszej wersii czyli 9.8, 11.4, 12.2 itd

Mówisz żeby próbować od razu 12.2....spróbuje wypalić ja najwolniej jak się da i dreptam do auta

Napisano

> jeszcze jedna cenna uwaga - nagrywaj płyty z jak najwolniejszą prędkością w moim przypadku pomogło

> nagranie płyty na nowej nieużywanej nagrywarce

Nagrywałem na Macu x10, ale czy to ma jakieś znaczenie to wątpię. Moim zdaniem podstawa to czysty laser w navi. Przed aktualizacją radzę wyczyścić laser szpatułką i śliną, wystrzegać się alkoholi czy innych denaturatów no.gif

Kluczowe jest też wciskanie przycisków w odpowiednim momencie. Najlepiej powtórzyć sekwencję kilka razy

Napisano

> wyczytałem że trzeba po kolei aktualizować do nowszej wersii czyli 9.8, 11.4, 12.2 itd

Pierwsze słyszę.

Napisano

> Pierwsze słyszę.

teraz już wiem że się da....byłem w aucie i udało się. Mam nowy soft:) i mapy RT3 działają:)

Napisano

> teraz już wiem że się da....byłem w aucie i udało się. Mam nowy soft:) i mapy RT3 działają:)

A czy koledzy znają może sposób by mapy RT3/NIT G2 działy na CN+ ze stilo?

Napisano
  • Autor

> A czy koledzy znają może sposób by mapy RT3/NIT G2 działy na CN+ ze stilo?

Wgrywasz aktualizację z 1 posta i voilà

Napisano

> A czy koledzy znają może sposób by mapy RT3/NIT G2 działy na CN+ ze stilo?

Soft 12.2 nie zadziała w Stilo. Najnowszy jaki możesz wgrać to 11.

Uwaga! W Stilo jest inna kombinacja klawiszy przy aktualizacji old.gif

• 1 rok później...
Napisano

Witam. Zrobiłem jak w poradniku i pokazuje mi sie ERROR 0x83: Software not compatible.

• 1 rok później...
Napisano

Oj namieszałeś trochę chłopie. Mam nadzieję że jeszcze nikt nie próbował aktualizacji tą metodą. Nie wiem skąd to wyczarowałeś facepalm%5B1%5D.gif

Tu masz przyciski które trzeba wciskać i nic mi nie wiadomo żeby trzeba było je trzymać wciśnięte.

286849309-opis_lisek.jpg

A wiesz może jak zmienić język  bo mam wszystko po włosku a w menue nie da się zmienić

Napisano

Rozumiem , że sprawa pilna ale w dobrym tonie jest najpierw przywitać się z innymi użytkownikami forum i wpisać podstawowe dane do profilu - zgodnie zresztą z regulaminem AK  :old:

Z tymi , którzy nie są już anonimowi zawsze chętniej się rozmawia ;)

Napisano

Już chciałem odpowiedzieć na pytania nowego usera i podać rozwiązanie jego problemów na tacy, ale nie odpowiem, bo się nie przywitał  ;]

Napisano

Witam wszystkich serdecznie czy ktoś miły mi pomoże ? Jak wgrać język. Z góry bardzo dziękuje.

Napisano

Już chciałem odpowiedzieć na pytania nowego usera i podać rozwiązanie jego problemów na tacy, ale nie odpowiem, bo się nie przywitał  ;]

Witam serdecznie miłego kolegę a może kolego podpowie jak rozwiązać mój problem. Wkładam płytę z językiem ale wczytuje wczytuje i wyskakuje że błąd może coś z tym jezykiem . Może wiesz gdzie znaleźć plik?

Napisano

Płyta setup i płyta z aktualizacją powinna być gdzieś na chomiku. Jeśli nawigacja ma problem z wczytywaniem, to zacznij od wyczyszczenia lasera.

Napisano

Dziękuje za odp tyle to ja tez wiem aktualizacje wgrala sie bez problemu. Ale język nie. A mozesz mi podeslac jakiegos linka. Dziekuje

Napisano

Witam wszystkich serdecznie czy ktoś miły mi pomoże ? Jak wgrać język. Z góry bardzo dziękuje.

Nowych użytkowników zapraszamy do specjalnie podwieszonego w tym celu wątku powitalnego - https://forum.autokacik.pl/index.php/topic/275868-tutaj-witamy-nowych-na-nowym-k%C4%85ciku-fiat%C3%B3w/

Napisano

Wilam Wszystkich Mam problem a mianowicie pobrałem soft do navi croma który jest tutaj zamieszczony i wszystko zrobione zgodnie z opisem tylko jak wsadziłem płytę to nie było cd error tylko od razu wskoczył panel do aktualizacji a potem zrobił się czarny ekran i nie da się nic zrobić płyty nie chce oddać i navi cały czas się świeci 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wilam Wszystkich Mam problem a mianowicie pobrałem soft do navi croma który jest tutaj zamieszczony i wszystko zrobione zgodnie z opisem tylko jak wsadziłem płytę to nie było cd error tylko od razu wskoczył panel do aktualizacji a potem zrobił się czarny ekran i nie da się nic zrobić płyty nie chce oddać i navi cały czas się świeci 

Zapraszam do mojego warsztatu jakbyś sobie nie dał rady, z sosnowca do chorzowa nie masz daleko.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Nie wiecie czasem, czy w CN+ da się wyłączyć te irytujące komunikaty o braku płyty z nawigacją, karty sim oraz najważniejszy - NOTE na samym początku??

• 7 miesięcy później...
Napisano

Witam czy ktoś z okolic Jaworzna, Katowic pomógł by z aktualizacją oprogramowania jakoś mam pewne obawy że może coś pójść nie tak jak powinno :P 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja dopytam o Instatn Navi. Kusi mnie bardzo skorzystanie z aktualizacji na tej stronie http://fcagroup.navigation.com/product-list/Catalog/Catalog_Fiat_Croma_2010_SDcard/en_GB/FiatEMEA/EUR 

Macie Koledzy jakieś doświadczenia z nowszymi wersjami. Ja mam z 2010 r. i nie ma dramatu choć brak np. ograniczeń prędkości szczególnie przydatnych poza granicami PL. Będę wdzięczny za info. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.