Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.6 Bębny ham. jakie?

Featured Replies

Napisano

Niebawem będę wymieniał bębny hamulcowe.

Nie chce już tych cienizn fabrycznych i teraz moje pytanie

Gdzie kupić jakieś lepsze (jakich firm szukać) a może przeszczep z innej marki (ew. Fiata ale innego). Słyszałem, że można wstawić tarczowe od Uno RS czy jakiegoś sportowego (Wiem, że Siena 1,4 startująca na 1/4 mili takie hebelki ma). No ale koszty. Oczywiście chciałbym zapłacić niewiele smile.gif Co jest najopłacalniejsze.

Jakie ceny i koszty ew. przeróbek mnie czekają, jeśli zdecyduję się na hmm można to nazwać tuning hamulców.

ps. o ile pamiętam w mojej Sienie 98r. z przodu są tarczowe hamulce ale podobno później fiat wydał większe tarcze i klocki, jakbym chciał kiedyś wymieniać tarcze to czy jest możliwość wstawienia tych większych. Ostatnio strasznie mi zależy na bezpieczeństwie.

ps2. a można zamontować sobie ABS (nie patrząc na koszty), jeśli tak to ile taka impreza może kosztować?

Napisano

> Niebawem będę wymieniał bębny hamulcowe.

> Nie chce już tych cienizn fabrycznych

hmmm a co zlego jest w oryginalnych bebnach? sam ostatnio zmienialem bebny i mechanik wlozyl mi oryginalne z fiata (98zl za sztuke o ile dobrze pamietam)...

> Oczywiście chciałbym zapłacić niewiele Co jest

> ps. o ile pamiętam w mojej Sienie 98r. z przodu są tarczowe >hamulce

> ale podobno później fiat wydał większe tarcze i klocki, jakbym

> chciał kiedyś wymieniać tarcze to czy jest możliwość wstawienia

> tych większych. Ostatnio strasznie mi zależy na bezpieczeństwie.

o ile dobrze pamietam (zmienialem jakies 1.5 roku temu) mam u siebie wentylowane tarcze 257mm, a wiec te wieksze...

> ps2. a można zamontować sobie ABS (nie patrząc na koszty), >jeśli tak

> to ile taka impreza może kosztować?

oczywiscie ze mozna ale jest to nieoplacalne - trzeba wstawic centralke abs, wymienic pompe wspomagania hamulcow (jest calkiem inna), wymienic wszystkie piasty, zeby zamontowac czujniki abs-u. koszt uzywki ze szrotu + robocizna to z pewnoscia cos ok 1500zl jak nie wiecej. poza tym abs w wiekszosci przypadkow nie zapewni ci krotszego hamowania...

Napisano

Ja tez najchetniej zmienilbym tylne hample na tarczowe, ale ciekawe jakie bylyby koszty takiej imprezy...? hmm.gif Co do wiekszych tarcz z przodu, to, jezeli masz te 240 mm (czyli mniejsze) i chcesz zmienic na 257 mm, to trzeba zmienic wszystko, czyli takze zaciski i klocki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.