Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

FIAT UNO TURBO SILNIK PROSBA O OKSPERTYZE

Featured Replies

Napisano

Hejo Frendasy wink.gif

Tym razem chciał bym przedstawić Waszemu sznownemu "gronu" następny silniczek co znalazłem by kupić, po całodniwoej eskapadzie pociągowej (o 4 rano wyruszyłem i własnie wpadłem spowrotem)

Sprawa wygląda tak....:

Silniczek pod Poznaniem i Ktoś już może go z nas oglądał bo przyjechał i skrzynie pasował ale nie dopasował, także jak by co to prosze o opinie

Człowiek ostro miesza sie w tym co mówi o przeszłości tego silniczka........

Niby że rozbitego kupił, chodził silnik tylko coś z altkiem, potem okazuje sie że zderzak ledwo wgięty,troche tablica rejetracyjna.Mówi że poprzednia włascicielka ładowała kupe kasy w to auto,amorki,tlumik,hamulce,wszystko ASO oryginał a tu nieby taka stłuczka i sie kobieta poddała.

Wogóle jechałem z chęcią zdjęcia głowicy by zobaczyc co sie tam czai, ale jedyne co mi pozwolono to zdecie osłony paska rozrządu i pokręcenie kołkami... niby chodzi wszystko

Silnik jest kompletny ale to co mnie zirytowało bardzo to spora ilość oleju która wypłyneła z tego :

16sc.jpg

i wogoole to to że za hiny nie pozwolił zdjąć głowicy!!Nie przeraziło by mnie to że pierscienie do wymiany,uszczelniacze,ale poprostu jak kupie nie chce jakiegos kosmicznego prezentu tam zobaczyc po zdjęciu główki

Turbinka nie ma wieeeeekich luzów, tylko taki minimalutki,góra dół

W bocznym wlocie turbinki śladowe ilosci oleju w górnym wyjsciu brak

29lz.jpg

I ogoolne zdjęcia silniczka

34nw.jpg

46tu.jpg

58pt.jpg

68kr.jpg

70ve.jpg

Ogólnie jeszcze chłodnicy oleju nie ma, bo pewnie przeciekała i są przewody połączone ze sobą

Co o tym myślicie????? Czy może być jakis większy bałagan pod głowicą.... czy odpuscic sobie bo wg mnie troche dziwne, mówie że sciągne głowice bo i tak bede sciągał i jak wszystko bedzie ok to biore no i wtedy sie zaczęło "kręcenie"

Ile to auto stoi sie zapytałem to mówi ze 3tyg a na auciew garazu 5cm....

Załuje bardzo ze blach nie zapamiętałem to bym bezposrednio niby do tej kobiety jakos dotarł

dzieki bardzo za pomoc i pozdarwiam i napiszcie co o tym sądzicie

Napisano

napewno jakis walek bo jak by wszystko bylo ok to by pozwolil glowice sciagnac , a co do turbiny to albo regeneracja albo na smieci . ona jest tam cala mokra wiec watpie zeby jeszcze dzialala poprawnie.

zalezy ile masz dac kasy za ten silnik, jesli grosze to brac , jesli duzo to olac. bo jesli za drobne to moze sie przydac na czesci.pzdr

Napisano

a ta rura z ktorej oleju tyle wyplynelo to jest ta rura od turbiny do przeplywki co leci ?

Napisano

Chcesz kupić dość stary używany silnik z Turbo bez obejrzenia jego wnętrzności ani też jazdy próbnej? ;-)

Przeczytaj jeszcze raz o czym piszesz :-)

Jeśli silnik jest za 100-150pln - czyli w okolicach ceny złomu to brać, jeśli więcej to szukać dalej :-)

Napisano
  • Autor

> Chcesz kupić dość stary używany silnik z Turbo bez obejrzenia jego

> wnętrzności ani też jazdy próbnej? ;-)

> Przeczytaj jeszcze raz o czym piszesz :-)

> Jeśli silnik jest za 100-150pln - czyli w okolicach ceny złomu to

> brać, jeśli więcej to szukać dalej :-)

Tak też zrobie smile.gifok.gif

Booooo kaszan niezły wink.gif

pozdrawiam

Napisano

Jeśli cena oscyluje w cenie tego, co dostałbyś za tą kupę żelastwa na złomie, to ze względów czysto hobbystycznych możesz kupić.

Ile oni za to chcą?

Napisano

imo sprawa wyglada tak:

uszczelka pod głowicą napewno oberwala i pytanie, czy tloki som na miejscu czy juz nie zlosnik.gif

silniki od uno i punto turbo zawsze sie rozbiera i zawsze sie remontuje przed wsadzeniem bo to stare silniki są i na ogół troche zajechane, jeśli nie zdejmiesz miski olejowej i głowicy to niebierz silnika no chyba że za 200pln zlosnik.gif jeśli zdejmiesz to sprawdź tłoki, korby i wał czy niemają jakiś wad widocznych na gołe oko wink.gif ja mimo wszystko jak cena jest powyzej 500pln to niebrał bym tego złomu no chyba że na części oslabiony.gif

Napisano

Zobacz jak ten silnik wygląda cały w oleju turbina pewno na złom , niewarto sie z tym silniem bawić

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.