Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brava 1,4 + lpg

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich forumowiczow!

Dostalem namiary na to forum od kumpla wiec pisze moze napewno uda Wam sie cos mi pomoc!

Nie dawno kupilem fiata brava 1,4 12v + lpg

Poprzedni wlasciciel zapewnial ze palil mu gazu 1 zbiornik 30l na 270km mi nie udalo sie zrobic wiecej niz 220 z dosc lekka noga!

Bylem na regulacji i niestety dalej to samo!

Instalacja wygla na zwykla recznie regulowana (mierzyli na wysokich i niskich obrotach podpinajac sie do instalacji) ale regulowali recznie!

Co trzeba wymienic po kolei aby obnizyc mu spalanie (jeszcze nie wiem ile dokladnie pali na benzynie ale rowniez chyba sporo ok. 10l-12l/100km). Ostatnio mialem taka opcje ze podczas jazdy zapalila sie kontrolka wtrysku (podczas tych mrozow) czy moze to miec cos wspolnego z duzym spalaniem!

Dzieki za info!

Pozdrawiam

Napisano

Na pewno sprawdź stan świec, kabli zapłonowych i filtra powietrza.

Moim zdaniem , sam mam takie same autko spalanie rzedu 12-13l/100 km to maksimum przy zimie i miescie.

Przy warunkach średnich powinienieś zmiescić się w 10l/100 km

Pozdrawiam

Napisano

u mnie wychodzi to tak:

38l lpg - w lecie na zbiorniku pokonuje /predkosc rzedu 90-110 km/h / z takim zapasem jakies 420 km

w zimie naturalnie mniej (zimowki stawiaja wiekszy opór) jakies 380 km.

Instalacje montowałem w sprawdzonym serwisie, jest systematycznie sprawdzana z wymiana filtrów, swiec . Nie wiem chyba dobrze wychodzi?

icon_rolleyes.gif

Napisano

> u mnie wychodzi to tak:

> 38l lpg - w lecie na zbiorniku pokonuje /predkosc rzedu 90-110 km/h

> / z takim zapasem jakies 420 km

> w zimie naturalnie mniej (zimowki stawiaja wiekszy opór) jakies 380

> km.

> Instalacje montowałem w sprawdzonym serwisie, jest systematycznie

> sprawdzana z wymiana filtrów, swiec . Nie wiem chyba dobrze

> wychodzi?

powiedzialbym nawet ze bardzo dobrze zlosnik.gif

ja na 38 litrach przejezdzam srednio 340km zlosnik.gif

tylko ze mam cholernie ciezka noge smile.gif na wysowkich obrotach jezdze non top , bardzo czesta zmiana biegow , duzo jazdy po miescie no i ta kuszaca prosta na expresowce lub autobanie zlosnik.gif

gratuluje takiego spalania claps.gif

Napisano

jeszcze jedna istotna sprawa.Auto nie jezdzi po gorach, pokonuje prosta droge (z Bielska Białej do K-c 4 pasy ruchu ) z w miare stałą predkościa a to zapewne nie jest bez znaczenia. hmm.gif

Napisano

U mnie spalanie srednie 10 litrow LPG zima. Na samej trasie zszedl mi do ok. 8.5, co chyba jest fenomenem jak na ten silnik. Wiele zalezy od mieszanki jaka zalewasz do zbiornika. Ja tankuje glownie na Shellu. Po zalaniu autka na BP spalil w jezdzie mieszanej o litr wiecej. Ale co z tego, jak teraz stoi i nie chce zapalic w ogole :/

Tak jak kolega wyzej sugerowal, sprawdz swiece, kable, filtry. Jak u Ciebie wyglada termostat? Sprawny? Poza tym sonda lambda i jej emulacja do zbadania (choc przy LPG bodajze zawsze idzie "mieszanka bogata").

Napisano

> jeszcze jedna istotna sprawa.Auto nie jezdzi po gorach, pokonuje

> prosta droge (z Bielska Białej do K-c 4 pasy ruchu ) z w miare

> stałą predkościa a to zapewne nie jest bez znaczenia.

ja jeszcze nia mialem mozliwosci wyjezdzenia calego baku na trasie wiec trudno mi powiedziec ile by spalil zlosnik.gif

Napisano

ja w cyklu mieszanym robie na 29 litrach w zime 230 km a w lato nie wiem bo jeszcze nie jezdzilem. ostatnio na trasie spalil mi 10 przy dosc ciezkim but.gif

Napisano

> ja w cyklu mieszanym robie na 29 litrach w zime 230 km a w lato nie

> wiem bo jeszcze nie jezdzilem. ostatnio na trasie spalil mi 10

> przy dosc ciezkim

czyli spoko zlosnik.gif

ps. powiedz mi gdzie osiagnales to 190kmh i w jakich warunkach ? w knidze pisze jak byk 170 max zlosnik.gif

Napisano

> u mnie wychodzi to tak:

> 38l lpg - w lecie na zbiorniku pokonuje /predkosc rzedu 90-110 km/h

Jaka masz ilnstalke i gdzie w Bielsku regulujesz??

Napisano

> ps. powiedz mi gdzie osiagnales to 190kmh i w jakich warunkach ? w

> knidze pisze jak byk 170 max

z wroclawia na katowice jest w jednym miejcu taka fajna gorka, no i jechalem w lato.

Napisano

Mój tez pali 7.5 L LPg / 100 km ale latem jak jade po trasie sam około 90 km / h natomiast zima w miesie to około 13 l LPg / 100 km, a co do sprawdzaqnia to ak jak juz pisali koledzy swieczki, kabelki, filterki gazu

Napisano

Instalka firmy LANDI RENZO, jest to 2 ga generacja z komputerem, silnikiem krokowym no i tymi wszystkimi ustrojstwami, ktore miec powinna. Instalacje robilem w Pszczynie, Nie jest to pierwsza isntalacja, ktora zakladalem do aut - wiec z przekonaniem moge napisac, ze spisali sie rewelacyjnie.Na pewno nie jest to robota kowala .Robota rzetelna i fachowa, jestem zadowolony. Klik aa reguluje co 10 tys, koszt 40 zl. palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.