Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanko o wzmaki Monacora

Featured Replies

Napisano

warto to brac ceny sa smiesznie niskie jak one sie maja jakoscia i moca do jbli i magnatow ?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85791524 czy taki bedzie lepszy do jbl gt4 250rms w zmknietej skrzynce od magnata classic 360 stara seria? czy dac sobie spokój zostawic magnata (tez niezle kopie)

te moce rms w tych monacorach to powaga czy sciema? 225w rms to jest ogromna moc jak na taki wzmaczek

Napisano

> warto to brac ceny sa smiesznie niskie jak one sie maja jakoscia i

> moca do jbli i magnatow ?

> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85791524 czy taki bedzie

> lepszy do jbl gt4 250rms w zmknietej skrzynce od magnata classic

> 360 stara seria? czy dac sobie spokój zostawic magnata (tez

> niezle kopie)

> te moce rms w tych monacorach to powaga czy sciema? 225w rms to jest

> ogromna moc jak na taki wzmaczek

za takie pieniadze kazdy wzmacniacz ma scieme nie moc, monacor to klasa magnata skromny.gif

ps. co nie znaczy ze źle gra, niewymagajace ucho nie powinno nażekać icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> za takie pieniadze kazdy wzmacniacz ma scieme nie moc, monacor to

> klasa magnata

> ps. co nie znaczy ze źle gra, niewymagajace ucho nie powinno nażekać

czyli nie dlamnie

Napisano

Podłącze się pod ten wątek jak można bo wsumie też o monacora mi chodzi.

Też rozglądam się za wzmakiem w granicach 200-250zł - najlepiej żeby był 2/3/4 kanałowy ale 1/2 też moze być. Chodzi mi o podłączenie zestawu przód-Signat H13 60/120W+Hertz DT16 40/80W tył Blaupunkt GTB300 250/750W. Potrzebne mi sa albo dwa wzmaki 2ch - jeden na przód a drugi na mostku pod sub, albo 3ch - żeby przód i tył z jednego pieca pociągnąć. Patrze sobie na alu, po forach i szukam, lukam, czytam opinie i oto natknołem się na Wzmaka Monacor-a - zawsze ta firma kojarzyła mi się ze sprzętem na dyskoteki, koncerty itp... a nie sądziłem że robią coś z caraudio. Zainteresował mnie model HPB-602 2x70W lub 1x225W 4Ohm - szczególnie te 225W na mostku - wsam raz myśle sobie pod mój puzon GTB300. Gość na allegro sprzedaje takie po 219zł - tyle samo co na polskiej stronie monacor-a. W opisie aukcji tenże sprzedający umieścił tekst po którego przeczytaniu kupujący ma mokro !!! cytuje "Monacor to Lider pośród niemieckich producentów Audio

Katalog Monacora na rok 2005 liczy 600 stron!!!

Linia CarPower to w większości wzmacniacze z najwyższej półki, wielokrotnie nagradzane przez niemieckie pisma fachowe-

W najnowszym numerze Car&HiFi model CarPower HPB 1502 wygrał test w kategorii 2kanałowych wzmacniaczy klasy startowej !!!

Np. Legendarny wzmacniacz cyfrowy D-rex (cena 500 Euro...), którego najnowsza odmiana zdobyła 1 miejsce w kategorii monobloków w zestawieniu pisma Car&HiFi (07.2005)

W tym roku Monacor zaprezentował tanią linię i ...znów sukces.

Pomimo niskiej ceny, linia HPB prezentuje b.wysokie moce, rozbudowane układy filtracji i doskonałą jakość- takiej firmy nie stać na popsucie wizerunku...

500 W mocy Max w mostku!!!

350W mocy Max (2x175W max)

225W mocy nominalnej RMS (w mostku)

Dzięki dużej obciążalności możliwe jest połączenie dwóch kanałów w trybie TRIMODE czyli można podłączyć do wzmacniacza 2 głośniki i subwoofer (tubę)" koniec cytatu.

interesuje mnie ten tryb trimode - że można podłączyć dwa głośniki + sub - jak to się podłącza skoro wzmak ma wyjście na dwa ???

mam jeszcze na oku blaupunkta GTA FLASH 400 za dwie bańki- ale napisałem do gościa czy był naprawiany i odpisał że tak ale na części blaupunkta i to były tylko gniazda wyjść - hmmm .... Jest jeszcze za 249zł Blaupunkt GTA2 limited Edition 1x170W ...

Co panowie polecacie w tych pieniądzach ? monacora czy gta2le? ... a jeszcze wyczytałem o niejakim Twister-ze 2ch 1x250 W RMS na mostku !!! Parametry imponujące, ale czy to nie sprzęt typu buszmen czy first ? Pozdr

Napisano

> interesuje mnie ten tryb trimode - że można podłączyć dwa głośniki +

> sub - jak to się podłącza skoro wzmak ma wyjście na dwa ???

trimode to taki tryb ze wzmak 2ch jest sterowany "normalnie" z 2 wyjsc L i R ale jeden kanal gra w przeciwfazie. Glosniki glowne podlacza sie "normalnie" tzn. "wy_L i masa" oraz "wy_R i masa" a sub (musi byc z filtrem LPF!) miedzy "wy_L i wy_R". Czyli glosniki glowne pracuja normalnie (nie sa filtrowane ew. mozna zalozyc pasywne filtry gornoprzepustowe) a sub pracuje w mostku.

Jednak taki uklad ma szereg wad:

- mozliwosci regulacji ukladu sa prawie zadne. Nie mozna regulowac proporcji sub-glosniki, nie mowiac o czestotliwosciach odciecia. Zostaje tylko regulacja basow, bardzo ulomna w tym przypadku

- trzeba stosowac pasywne filtry przynajmniej do suba ale wskazane tez do glosnikow glownych. Skutki jak to dla filtrow - dodatkowe znieksztalcenia

- jako ze filtry sa na niskie czestotliwosci wychodza duze (=drogie) cewki

Podsumowujac: wygoda mizerna, jakosciowo tak sobie, cenowo jak wszystko podliczysz tez niespecjalnie.

Ja bym radzil zbierac na 4-kanalowke lub dwie 2-kanalowki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.