Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[L] CB radio President Harry III, montaż na stałe.

Featured Replies

Napisano

Wracam ponownie by wysłuchać lepszych pomysłów niż moje smile.gif

Miałem Lafayette Venus, zamontowane pod siedzeniem (sterowanie z gruszki), sytuacja sprawiła, że mam teraz presidenta harrego (długo by opowiadać)

Ale w skrócie: przez niefachowość pewnej ekipy 2x radio się zepsuło i powiedziałem dość, kupiłem 'renomowane' radio. Oczywiście w końcu i tak winna okazała się niesprawna antena, na którą zwracałem uwagę, 'ale się nie znałem'. W końcu rozkręciłem, poprawiłem i zapewne uratowałem presidenta przed tą samą usterką (notabene straciłem gwarancję na antenę-bo moja mechaniczna ingerencja i zabezpieczenie kabla przed ponowną usterką jest widoczne).

Ale teraz mam dylemat, bo chciałbym jednak zostawić tego presidenta, skoro wydałem już na niego tyle kasy. Mam 2 pomysły, jeden to włożyć do podłokietnika a drugi to schowek na monety. W obu miejscach trzeba by było dokonać wycięcia otworu. Moje pytanie jest takie, czy ktoś już próbował to tak zamontować, czy jeśli wytnę otwór w schowku podłokietnika, to znajdę pod nim jeszcze trochę miejsca (brakuje mi dosłownie 5-6cm, żeby radio ładnie weszło i się schowało).

Inny pomysł to wycięcie otworu pod (w) schowku na monety, to jednak wydaje się być znacznie większym wyzwaniem, jako, że jest tam metalowa konstrukcja i po 1. nie wiem, czy to bezpieczne, a po 2 to nie przeanalizowałem, czy z tyłu wystarczy mi miejsca.

Kwestia zewnętrznego głośnika nie jest problemem, bo posiadam taki. Jedyne co, to chciałbym mieć do radia jako-taki dostęp (pokrętło głośności właściwie i rf-gain).

Czy ktoś rzuci jakimiś wskazówkami dotyczącymi tych 2 miejsc - warto/niewarto?