Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jeździ ktoś Peugeotem Boxerem?

Featured Replies

Napisano

Mam na oku Boxera z 2006. Silnik 2.2 HDi. Jak to jeździ? Ma jakieś typowe bolączki? Na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Jeśli to nie ten kącik, to gdzie najlepiej się spytać? MK czy Waga ciężka?

Napisano

> Mam na oku Boxera z 2006. Silnik 2.2 HDi. Jak to jeździ? Ma jakieś typowe bolączki? Na co zwrócić

> uwagę przy zakupie?

> Jeśli to nie ten kącik, to gdzie najlepiej się spytać? MK czy Waga ciężka?

Zdecydowanie odradzam a z tym silnikiem tym bardziej . Pracowałem kilka lat a ASO Citroena i robiłem mnóstwo tych padaczek , silnik 2.2 Hdi to porazka od Forda nagminnie padają zawory EGR-a , wtryski , regulatory pompy wysokiego ciśnienia , ogólnie układ paliwowy często siada , instalacja elektryczna silnika gnije już po kilku latach jazdy , jeśli chodzi o nadwozie to w wersjach furgon za mała sztywność nadwozia która objawia się pęknięciami na łączeniu blach paki , w każym furgonie pękają tylne drzwi skrzydłowe oraz urywają się przy zawiasach , koncern PSA z tym walczył wstawiając blaszki - wzmocnienia ale z marnym rezultatem

z zalet to przednie zawieszenie wytrzymuje długo i silniki 3.0 Sofima jedyne słuszne do tego auta

ogólnie to polecibym raczej Fiata Ducato z silnikiem 2.3 lub 3.0 Jtd , a jeśli upierasz się przy Peugecie to tylko z silnikiem 3.0

Napisano
  • Autor

> Zdecydowanie odradzam a z tym silnikiem tym bardziej . Pracowałem kilka lat a ASO Citroena i

> robiłem mnóstwo tych padaczek , silnik 2.2 Hdi to porazka od Forda nagminnie padają zawory

> EGR-a , wtryski , regulatory pompy wysokiego ciśnienia , ogólnie układ paliwowy często siada ,

> instalacja elektryczna silnika gnije już po kilku latach jazdy , jeśli chodzi o nadwozie to w

> wersjach furgon za mała sztywność nadwozia która objawia się pęknięciami na łączeniu blach

> paki , w każym furgonie pękają tylne drzwi skrzydłowe oraz urywają się przy zawiasach ,

> koncern PSA z tym walczył wstawiając blaszki - wzmocnienia ale z marnym rezultatem

> z zalet to przednie zawieszenie wytrzymuje długo i silniki 3.0 Sofima jedyne słuszne do tego auta

> ogólnie to polecibym raczej Fiata Ducato z silnikiem 2.3 lub 3.0 Jtd , a jeśli upierasz się przy

> Peugecie to tylko z silnikiem 3.0

Dzięki za szczegółową odpowiedź!

Z racji tego, że tu na wyspie w zasadzie Ducato/Boxer/Relay są nie do dostania w wersji z wysokim dachem, zacząłem się interesować takimi vanami:

Nissan Interstar / Renault Master / Opel Movano.

A może masz coś do powiedzenia na temat Masterów? Szukam też długiego i wysokiego.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Pytanie mam odnosnie tego samochodu.

Tym razem mam na oku Mastera z 2001r. Auto ma silnik 2.8. Z tego, co wyczytałem na wiki, to jest to silnik Iveco, 2.8 dTi.

Auto ma 241 tys km.

Czy powiecie mi coś więcej o tym autku? Na co patrzeć przy kupnie (chyba będe go w czwartek oglądał)?

I czy może wiecie jego oznaczenie? Chodzi mi o to, czy będzie to LH35D czy jakoś tak.

Napisano
  • Autor

Pany, sprawa raczej pilna!

mlotek.gif

EDYTA: Po ptokach - auto sprzedane i nie ja go kupiłem.