Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klasa A vs Golf VII

Featured Replies

Napisano

Ladniejszy no i jednal prestizowe auto, szczególnie jak jedziesz na zimny łokieć:-D

Napisano
  • Autor

> Cześć.

> Szukam auta, nowego z salonu.

> Na placu boju wstępnie został Golf mk VII 1,2 TSI Comfortline z DSG, xenonami, elektrycznymi

> szybami z tyłu, alarmem, czujnikiem deszczu, GW na 5 lat.

> Dostałem świetną ofertę na Mercedesa A180. I się zastanawiam. Do salonu mercedesa podjadę dopiero

> za kilka dni. Macie jakieś wskazówki na co zwrócić uwagę przy wyborze między w/w autami?

Byłem, oglądałem i jeździłem golfem - ale manualem, tiguanem z dsg i a180 z automatem.

No i klasa a nie jest fajna... Z zewnątrz i wewtątrz wygląda bardzo ok, ale w środku jest dość słabo wykonana, plastikowo i wcale nie lepiej niż golf, wyoblenie w konsoli środkowej wbija mi się dokładnie pod prawe kolano i mi to przeszkadzało. Wsiadając do tyłu przywaliłem głową w karoserię. Kanapa w golfie bardziej wygodna.

Jazda mercem nie odbiegała od golfa, tłumienie nierówności, hałasy i stuki zawieszenia na tym samym poziomie. Dsg (co prawda w tiguanie a nie w golfie) dawalo sobie lepiej rade od 7biegowego automatu w mercu (bardzo subiektywnie to opiszę ale jak by skrzynia w golfie lepiej reagowała na to co chcę zrobić). W korku dsg fajnie działa, nic nie szarpie, powolne toczenie, przyśpieszenia i hamowania nie powodowały że skrzynia wachlowała bez sensu biegami czy szarpała. obie skrzynie trzymają niskie obroty ale to mi nie przeszkadza, jak coś jest tryb s.

Ogólnie to nie czułem w klasie A że siedzę w aucie za 100 koła.

Wybór raczej padnie na oklepanego na naszych drogach golfa...

Napisano

> Byłem, oglądałem i jeździłem golfem - ale manualem, tiguanem z dsg i a180 z automatem.

> No i klasa a nie jest fajna... Z zewnątrz i wewtątrz wygląda bardzo ok, ale w środku jest dość

> słabo wykonana, plastikowo i wcale nie lepiej niż golf, wyoblenie w konsoli środkowej wbija mi

> się dokładnie pod prawe kolano i mi to przeszkadzało. Wsiadając do tyłu przywaliłem głową w

> karoserię. Kanapa w golfie bardziej wygodna.

> Jazda mercem nie odbiegała od golfa, tłumienie nierówności, hałasy i stuki zawieszenia na tym samym

> poziomie. Dsg (co prawda w tiguanie a nie w golfie) dawalo sobie lepiej rade od 7biegowego

> automatu w mercu. W korku dsg fajnie działa, nic nie szarpie. Fakt, obie skrzynie trzymają

> niskie biegi ale to mi nie przeszkadza, jak coś jest tryb s.

> Ogólnie to nie czułem w klasie A że siedzę w aucie za 100 koła.

> Wybór raczej padnie na oklepanego na naszych drogach golfa...

Golf chyba też będzie przystępniejszy cenowo jeśli chodzi o serwis...?

Napisano
  • Autor

> Golf chyba też będzie przystępniejszy cenowo jeśli chodzi o serwis...?

Serwis, koszty dodatkowej gwarancji, wszystko tańsze.

Napisano

To faktycznie jest dylemat: Najlepszy kompakt kontra najgorsze premium C. biglaugh.gif

Z racji tego, że wybrałeś moją ulubioną konfigurację Golfa (1.2 DSG) to sercem jestem za tym kandydatem. Ale idź jeszcze do salonu Mercedesa i powiedz im, że za popełnienie CLA sick.gif pieniądze zostawisz w Wolfsburgu. bokser.gif

Powodzenia. zlosnik.gif