Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Świergolenie pod maską (sprzęgło)

Featured Replies

Napisano

Coś mi ćwierka pod maską w lancerze, ale zauważyłem, że po wciśnięciu sprzęgła - choćby o kilka mm - dźwięki ustają.

Jak wyregulować jałowy skok pedału (o ile to coś da)? Względem tego, co podaje instrukcja, u mnie jest on za duży. 275123014-zielony.gif Nakrętka, do której jest dostęp z kabiny, pozwala jedynie na regulację wysokości, na jakiej "wisi" pedał sprzęgła, bez jakiegokolwiek wpływu na skok jałowy. niewiem.gif

Napisano

> Coś mi ćwierka pod maską w lancerze, ale zauważyłem, że po wciśnięciu sprzęgła - choćby o kilka mm

> - dźwięki ustają.

U mnie to była wina łożyska w sprzęgle, które przejechało 800km zlosnik.gif

Napisano

Kiedyś kupiłem nowy komplet sprzęgła Sachs do Astry i łożysko oporowe ćwierkało od razu pad.gif Potem dowiedziałem się, że cała partia wadliwych poszła.

Napisano
  • Autor

Można z tym jeździć, czy w każdej chwili może paść?

Napisano

> Można z tym jeździć, czy w każdej chwili może paść?

Ja nie ryzykowałem; jeździłem ok. tygodnia i zrobiłem; z resztą denerwowało mnie to świergotanie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Sam robiłeś, czy zlecałeś? Pytam, bo nie wiem, na jakie wydatki się szykować - a nie ukrywam, że mam również inne... passed_out.gif

Napisano

> Sam robiłeś, czy zlecałeś? Pytam, bo nie wiem, na jakie wydatki się szykować - a nie ukrywam, że

> mam również inne...

Nie, nie dotykam się do auta bo mam pechowe ręce i wole komuś zlecić grinser006.gif Powiem tak; przed pojawieniem się tego dźwięku wymieniałem całe sprzęgło i zrobiłem to w ramach reklamacji. W moim aucie żeby wymienić sprzęgło trzeba zwalać skrzynię zlosnik.gif a to koszt min. 300zł.

Napisano
  • Autor

He he... Powiedzmy, że naprawiłem. Zajęło mi to... Tak, zeby nie skłamać - no, może z 5 min... waytogo.gif Wystarczyła odrobina WD-40 w połączeniu z dobrymi chęciami i brak oporów przed podtoczeniem rękawów oraz wsadzeniem rąk pod maskę.

Pozdrawiam wszystkich, którzy mnie nastraszyli. biglaugh.gif Wierzę, że Wasze sugestie jednak się nie potwierdzą banana-wave.gif