Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

C4 Sterowanie klimatronikiem

Featured Replies

Napisano

Zestaw dwustrefowy: da się zrobić tak aby regulować temperaturę 1 gałką dla 2-stref? czy też pozostaje mi tylko niezależne sterowanie każdej strefy?

Napisano

> Zestaw dwustrefowy: da się zrobić tak aby regulować temperaturę 1 gałką dla 2-stref? czy też

> pozostaje mi tylko niezależne sterowanie każdej strefy?

Kłania się instrukcja obsługi.

Pewnie się da, jak we wszystkich takich konstrukcjach.

ewentualnie zmiana ustawień na stałe poprzez DiagBoxa

Napisano

U mnie nie znalazłem takiej możliwości. Nie przeszkadza mi zbytnio kręcenie drugim pokrętłem, ale uświadomiłeś mi, że taka opcja byłaby wygodniejsza.

Napisano

> Zestaw dwustrefowy: da się zrobić tak aby regulować temperaturę 1 gałką dla 2-stref? czy też

W C4 Grand Picasso trzeba nacisnąć i dłużej przytrzymać przycisk 'Auto' - wtedy można ustawić temp. wspólną dla obu stref - może tu jest podobnie?

Napisano

Z tego co wiem, to w C4 pierwszej generacji nie da sie tak zrobic grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Kłania się instrukcja obsługi.

> Pewnie się da, jak we wszystkich takich konstrukcjach.

> ewentualnie zmiana ustawień na stałe poprzez DiagBoxa

C4 to mój nowy nabytek, zaznajamiam się z nim dopiero zlosnik.gif a IO jest tak uboga że skoda gadać

Napisano

> a IO jest tak uboga że skoda gadać

Uboga? icon_eek.gif

Przeciez tego jest chyba ze 100 stron grinser006.gif

Napisano

> Uboga?

> Przeciez tego jest chyba ze 100 stron

Ale brak podstawowych informacji. Nie znalazłem rodzaju oleju w skrzyni i okresu wymiany.

Napisano

> Ale brak podstawowych informacji. Nie znalazłem rodzaju oleju w skrzyni i okresu wymiany.

To zaglądnij do Książki serwisowej samochodu/gwaranmcyjnej, tam są takie rzeczy, a nie w Instrukcji Obsługi "dla amerykanów" smile.gif

Napisano

No to pokaż mi "palcem" jeżeli masz takową przed oczami. Jest dla innych modeli i silników, a dla mojego nie ma ( benzyna

1,6 VTi 120 skrzynia BE4). Może ogarnęła mnie "pomroczność ciemna", ale przeglądałem tą książeczkę kilka razy i nie mogłem znaleźć.

Napisano

> No to pokaż mi "palcem" jeżeli masz takową przed oczami. Jest dla innych modeli i silników, a dla

> mojego nie ma ( benzyna

> 1,6 VTi 120 skrzynia BE4). Może ogarnęła mnie "pomroczność ciemna", ale przeglądałem tą książeczkę

> kilka razy i nie mogłem znaleźć.

A jak masz napisane wszystkie modele POZA jakimś tam to Twojego to nie dotyczy ??

Napisano

> Ale brak podstawowych informacji. Nie znalazłem rodzaju oleju w skrzyni i okresu wymiany.

Moze producent nie zaklada koniecznosci wymiany oleju w skrzyni?

W wielu autach tak wlasnie jest.

Inna kwestia, czy to dobrze czy zle grinser006.gif

Napisano

> A jak masz napisane wszystkie modele POZA jakimś tam to Twojego to nie dotyczy ??

Nie znalazłem takiego tekstu. I nie wnikajmy już w częstotliwość wymiany. Nie ma podanej żadnej nazwy oleju przekładniowego, nawet w przypadku gdy w książce jest informacja o sprawdzeniu i wymianie. Być może francuzi uznali, że olej w skrzyni powinienem wymienić w serwisie przy okazji któregoś z przeglądów i dlatego brak tych danych

Napisano

Również o tym myślałem. Jeżeli nie przewiduje, a w planach nie będę miał sprzedaży samochodu to przy przebiegu jaki uznam za stosowny, olej wymienię.