Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grande Punto - jak zdjąć tylny zderzak?

Featured Replies

Napisano

Witam

Pytanie jak w temacie. Odkręciłem 4 śrubki od spodu, 2 śrubki widoczne po podniesieniu klapy bagażnika oraz 2 śrubki w rogach na łączeniu z błotnikami. Lata luźno ale nie chce odejść, gdyż nadal coś trzyma go do błotników, n środku... Pomożecie? smile.gif

Napisano
  • Autor

> Witam

> Pytanie jak w temacie. Odkręciłem 4 śrubki od spodu, 2 śrubki widoczne po podniesieniu klapy

> bagażnika oraz 2 śrubki w rogach na łączeniu z błotnikami. Lata luźno ale nie chce odejść,

> gdyż nadal coś trzyma go do błotników, n środku... Pomożecie?

Dzięki za pomoc... confused.gif

Sam sobie poradziłem. Były jeszcze po 3 śrubki łączące zderzak z nadkolami. Na szczęście moje zdolności pozwoliły obejść się bez zdejmowania kół.

Czujnik parkowania w Grande Punto mojej mulher.gif zamontowany... cool.gifgrinser006.gifskromny.gif

Napisano

> Czujnik parkowania w Grande Punto mojej zamontowany...

Do zamontowania czujnikow parkowania w GP, przynajmniej tych uniwersalnych, nie trzeba demontowac zderzaka zlosnik.gif

Napisano

> Do zamontowania czujnikow parkowania w GP, przynajmniej tych uniwersalnych, nie trzeba demontowac

> zderzaka

szybko mu powiedziałeś rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Do zamontowania czujnikow parkowania w GP, przynajmniej tych uniwersalnych, nie trzeba demontowac

> zderzaka

Ale ja zdemontowałem. Ładnie kabelki ułożyłem, etc. smile.gif

Napisano

> Ale ja zdemontowałem. Ładnie kabelki ułożyłem, etc.

spokojnie jak wejdziesz pod auto przeciągniesz kable do środka bagaznika grinser006.gif

Napisano

> spokojnie jak wejdziesz pod auto przeciągniesz kable do środka bagaznika

Nie trzeba tez wchodzic pod samochod, wystarczy na poczatek wypchnac z bagaznika przez przelotke kawalek drutu/przewodu i przy jego pomocy wciagnac kable od czujnikow.

Napisano

> Nie trzeba tez wchodzic pod samochod, wystarczy na poczatek wypchnac z bagaznika przez przelotke

> kawalek drutu/przewodu i przy jego pomocy wciagnac kable od czujnikow.

mogę również napisać, nie trzeba używać drutu, można wejść po auto sięgnąć grinser006.gif co kto woli i jak mu wygodniej ok.gif

Napisano

> mogę również napisać, nie trzeba używać drutu, można wejść po auto sięgnąć co kto woli i jak mu

> wygodniej

Ale ciezko jest w ten sposob wlozyc kable przez przelotke za zderzakiem wink.gif. W PII bylo troche latwiej, bo pomagalo wyjecie lampki podswietlenia tablicy.