Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Na dwa cylindry - kody 0200, 0352

Featured Replies

Napisano

Przejechałem rano przez garb na drodze i się zaczęło - przerywanie i nierówna praca silnika ( X16SZR ). z diagnostyki wynika że :

0200 - Uszkodzenie w obwodzie wtryskiwacza

0352 - Usterka w elektronicznej regulacji kąta wyprzedzenia zapłonu - cylinder 2 + 3 za niskie napięcie

Jako że czasu rano nie było zostawiłem Astrzankę na parkingu i do pracy pognałem drugą . Jak wrócę mam zamiar przejrzeć kable i połączenia DIS'a co może mieć wpływ na kod nr 2 ( DOOM kiedyś przez to przechodził jak widziałem) No ale co z kodem nr 1 ?

Czyżby DIS padł był ? jakieś sugestie w całym temacie ?

Napisano

Pierwszy błąd oznacza, że ecu - podczas sterowania wtryskiem - wykrył, że napięcie na nim nie jest takie jakie być powinno. Wystarczą 3 takie odchyłki w ciągu sekundy i wywali błąd. Na początek - jak napisałeś - kabelki do sprawdzenia i czy podaje paliwo.

Co do DISa, to najpierw sprawdziłbym, czy jest iskra na środkowych garnkach. Jeśli nie ma, to czy jest sterowanie dla tej pary.

Napisano
  • Autor

Wróciłem z pracy, odpaliłem i silnik wciąż szarpał a check pięknie świecił. Porozpinałem więc i połączyłem ponownie wtyczki między DIS em a układem wtryskowym. JAK RĘKĄ ODJĄŁ . Silnik pracuje równiutko, a check zgasł .

Mam nadzieję że to był tylko chwilowy kaprys "Dread'ki".