Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Altea Freetrack - dzienne światła można aktywować?

Featured Replies

Napisano

Miałem Ci ja przyjemność powozić wczoraj takie autko jak w temacie. Po pierwsze bardzo przyjemne wrażenia z jazdy, dwulitrowy 140konny dieselek bardzo przyjemnie się prowadzi i na każdym biegu bardzo fajnie czuć, że chce się odpychać cool.gif

Pytanie natomiast jest takie- czy da się aktywować światła dzienne w tej furmance? Szczerze jak wsiadłem i zobaczyłem napis 'auto' na włączniku świateł byłem pewien, że jadę na dziennych (kierowcy z naprzeciwka mnie wyprowadzili z błędu zlosnik.gif ).

Da się cosik z tym zrobić? hmm.gif

Aaaa.... i wrzucenie polskiego lektora do obsługi telefonu... wchodzi w grę? hmm.gifniewiem.gif

Napisano

Dzienne wlaczysz w serwisie albo samemu kompem bez problemu. To jest tryb w ktorym swiatla mijania swieca na 85% mocy (chyba ze usstawisz inaczej). Masz jeszcze do wyboru tryby (jakies skandynawski itd) gdzie roznie zachowuje sie pozostsle oswietlenie.

Napisano

możesz w VCDSie zaprogramowac sobie np halogeny żeby świeciły jako światła dzienne na 70% mocy.

O lektorze zapomnij smile.gif

Napisano
  • Autor

> Dzienne wlaczysz w serwisie albo samemu kompem bez problemu. To jest tryb w ktorym swiatla mijania

> swieca na 85% mocy (chyba ze usstawisz inaczej). Masz jeszcze do wyboru tryby (jakies

> skandynawski itd) gdzie roznie zachowuje sie pozostsle oswietlenie.

Jaki tam jest fejs? Hmm, mam OBD2 do biemdablju- podejdzie? W sumie nie chciałbym kuzynowi nic zepsuć, ale może to jakaś latwa operacja? zlosnik.gif

Napisano

> możesz w VCDSie zaprogramowac sobie np halogeny żeby świeciły jako światła dzienne na 70% mocy.

> O lektorze zapomnij

Dałem się namówić na kabelek i zaczynam zabawę cool.gif

Miałem ustawione przeciwmgłowe jako dzienne

(natężenie na 50%) ale w necie jest pełno sprzecznych opinii na temat legalności takiego rozwiązania.

Jak Policmajster będzie upierdliwy, to może nie odpuścić

i nie da sobie wytłumaczyć. Szkoda zachodu.

Dziś wróciłem do dziennych w światłach mijania, ale też osłabiłem na 50%. Myślę że żarówkom nie zaszkodzi?

Napisano

wystarczy 70%. ktos to kiedys gdzieś liczył i przy 70% i tak idzie polowa mocy na żarówkę wink.gif

Napisano

> wystarczy 70%. ktos to kiedys gdzieś liczył i przy 70% i tak idzie polowa mocy na żarówkę

Przy następnym podłączeniu zrobię korektę cool.gif

Napisano

> Dziś wróciłem do dziennych w światłach mijania, ale też osłabiłem na 50%. Myślę że żarówkom nie

> zaszkodzi?

Niestety szkodzi. Zarowki halogenowe wymagaja okreslonej temperatury pracy ktora aktywuje reakcje chemiczna powodujaca regeneracje zarnika Tak wiec w Twoim wypadku zarowka bedzie szybciej "zachodzic"

Napisano

> Jaki tam jest fejs? Hmm, mam OBD2 do biemdablju- podejdzie? W sumie nie chciałbym kuzynowi nic

> zepsuć, ale może to jakaś latwa operacja?

Niestety nie wiem jak tam sie wpiac. Sam nigdy nie grzebalem przy tym smile.gif

Napisano

> Niestety szkodzi. Zarowki halogenowe wymagaja okreslonej temperatury pracy ktora aktywuje reakcje

> chemiczna powodujaca regeneracje zarnika Tak wiec w Twoim wypadku zarowka bedzie szybciej

> "zachodzic"

No to lipa...

Podciągnę je trochę ok.gif

Napisano

> Jaki tam jest fejs? Hmm, mam OBD2 do biemdablju- podejdzie? W sumie nie chciałbym kuzynowi nic

> zepsuć, ale może to jakaś latwa operacja?

Potrzebujesz np takiego kabla:

http://www.e-service.info.pl/index.html

No i oczywiście odpowiedniego oprogramowania grinser006.gif