Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naprawa bezgotówkowa z OC sprawcy i wybór warsztatu.

Featured Replies

Napisano

Kilka dni temu ktoś zaparkował w clio mojej serce.gif, sprawca miał OC w PZU, kolizja zgłoszona z naprawą bezgotówkową. I tu pojawił się pewien problem, dwukrotnie konsultant na infolinii podał dane konkretnego warsztatu, w którym naprawa ma zostać dokonana. Kiedyś można było sobie samemu wybrać warsztat, który (chyba) miał umowę z PZU na takie naprawy. Czy coś się w tym względzie ostatnio zmieniło i poszkodowany nie może wybierać miejsca naprawy bezgotówkowej pojazdu? Dzięki za podpowiedź, sam już dawno nie miałem styczności ze szkodami z OC wink.gif

Napisano

Od poczatku zle zrobiles zlosnik.gif Trzeba zrobic tak. Jedziesz do ASO podpisujesz dokumenty i zglaszasz szkode na miejscu w warsztacie. O cala reszte martwi sie ASO a nie Ty.

Napisano

> Od poczatku zle zrobiles Trzeba zrobic tak. Jedziesz do ASO podpisujesz dokumenty i zglaszasz

> szkode na miejscu w warsztacie. O cala reszte martwi sie ASO a nie Ty.

ASO zdaje się musi mieć podpisaną umowę z TU na naprawy

Napisano

z OC sprawcy.... coś mi tu nie pasuje

Napisano

mozesz sobie wybrac warsztat jaki chcesz.

Jesli chodzi o aso w wawie to sporo z nich ma umowe z PZU czyli jest w tej calej ich "profesjonalnej" sieci naprawczej.

Auto jezdzi? Jak nie to od razu bierz zastepczaka. Jesli jezdzi to zalatwiaj to wczesniej, auto bedzie czekalo w warsztacie przy wstawianiu auta do naprawy.

Co do zastepczaka to opcje sa dwie:

- organizuje Ci to PZU - bardzo niepolecam

- bierzesz auto sam ale koniecznie z cesja wierzytelnosci bo to zapewnia bezgotowkowe zalatwienie sprawy.

Jak auto ma nie wiecej niz 6 lat i nie jest jezdzacym przystankiem autobusowym to od razu pisz pisemko o zwrot utraty wartosci handlowej pojazdu.

Generalnie wspolczuje, likwidacja szkody teraz to jedna wielka walka - wszyscy tylko patrza jak Cie wydupczyc na czym tylko sie da...

Napisano
  • Autor

> Od poczatku zle zrobiles Trzeba zrobic tak. Jedziesz do ASO podpisujesz dokumenty i zglaszasz

> szkode na miejscu w warsztacie. O cala reszte martwi sie ASO a nie Ty.

Dowiedziałem się już po zgłoszeniu frown.gifserce.gif chciała to szybko załatwić smile.gif

Napisano

> ASO zdaje się musi mieć podpisaną umowę z TU na naprawy

Z PZU większość ma podpisane.

Napisano
  • Autor

> z OC sprawcy.... coś mi tu nie pasuje

co nie pasuje? Facet nie wyhamował, zaparkował w bagażniku. Jego wina, podpisał oświadczenie.

Napisano
  • Autor

> ASO zdaje się musi mieć podpisaną umowę z TU na naprawy

Pewnie tak, ale nie wierzę, żeby tylko jedno w okolicy miało taką umowę podpisaną.

Napisano
  • Autor

> mozesz sobie wybrac warsztat jaki chcesz.

> Jesli chodzi o aso w wawie to sporo z nich ma umowe z PZU czyli jest w tej calej ich

> "profesjonalnej" sieci naprawczej.

> Auto jezdzi? Jak nie to od razu bierz zastepczaka. Jesli jezdzi to zalatwiaj to wczesniej, auto

> bedzie czekalo w warsztacie przy wstawianiu auta do naprawy.

> Co do zastepczaka to opcje sa dwie:

> - organizuje Ci to PZU - bardzo niepolecam

> - bierzesz auto sam ale koniecznie z cesja wierzytelnosci bo to zapewnia bezgotowkowe zalatwienie

> sprawy.

> Jak auto ma nie wiecej niz 6 lat i nie jest jezdzacym przystankiem autobusowym to od razu pisz

> pisemko o zwrot utraty wartosci handlowej pojazdu.

> Generalnie wspolczuje, likwidacja szkody teraz to jedna wielka walka - wszyscy tylko patrza jak Cie

> wydupczyc na czym tylko sie da...

Dzięki za informacje. Nawet zastanawiałem się czy nie kombinować z odszkodowaniem i naprawiać we własnym zakresie, ale nie mam czasu na walkę o właściwą sumę, odwołaniami, itp. Stąd najchętniej byśmy to załatwili bezgotówkowo, ale nie w warsztacie wskazanym na infolinii.

Napisano

> Pewnie tak, ale nie wierzę, żeby tylko jedno w okolicy miało taką umowę podpisaną.

nie polecaja aso bo dla nich to strata. Polecaja tanie warsztaty. Mi np na sile probowali wcisnac na infolinii likwidacje na wycene mimo, ze zglaszalem na nr warsztatu w jakim juz stalo auto.

Napisano

> najchętniej byśmy to załatwili bezgotówkowo, ale nie w warsztacie wskazanym na infolinii.

jesli auto jest w miare nowe (w sensie, ze bandyckie ceny aso nie spowoduja szkody calkowitej) to wstawiaj do ASO.