Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czyszczenie felg aluminiowych z lakieru

Featured Replies

Napisano

jak w temacie. Na rynku jest wiele różnych środków. Obecnie używałem Scansola ale niestety tym razem nie dał rady. Na rynku znalazłem takie coś jak Paint Remover firmy Troton, który podobno jest dużo lepszy niż scansol. Używał ktoś tego? Może coś więcej powiedzieć na jego temat? A może ktoś zna inne lepsze środki?

Napisano

uzywałem takiego preparatu w postaci sprayu i był mocniejszy niż scansol. zapach bardzo specyficzny - coś ala zapach farby do włosów, czy tego rozpuszczalnika czy jak to nazwać grinser006.gif

Napisano
  • Autor

no właśnie o tym w sprayu czytałem i opinie ma dużo lepsze niż scansol. Ogólnie to scansol się popsuł, bo miałem jeszcze troszkę starego scansola sprzed 2 lat i nowy. Ten stary lepiej sobie radził niż ten nowy

Napisano

> zapach bardzo specyficzny

> - coś ala zapach farby do włosów,

amoniak grinser006.gif

Napisano

Najlepiej poszukać firmy w okolicy która usuwa chemicznie bo to wyjdzie najtaniej a jak się chce samemu to można zamówić chemię np. z tej firmy http://www.fosterchemia.pl/strona,38.html lub tej http://www.impurex.pl/s.php?x=3 lub tej http://www.rodozja.pl/oferta.htm

Chemia bardzo skuteczna ALE uprzedzam przed wdychaniem, najlepiej zaopatrzyć się w maskę z filtrami ok.gif

Napisano
  • Autor

niestety w mej okolicy lipa z tego typu firmami

Napisano

jestem wlasnie na etapie usowania chemicznego lakieru z felg, kupilem w castoramie srodek do usowania lakierow akrylowych, posmarowalem odczekalem 10 min, posmarowalem jeszcze raz i po pol godziny pzejechalem szczotka na wiertarce, i wyszlo bardzo ladnie, zmatowie jeszcze powiezchnie papierkiem i bede mogl malowac.

Napisano
  • Autor

a mi chodzi o usunięcie bez używania szczotki żeby nie było wżerów

Napisano

Spróbować możesz, ale najlepsza metoda to szczota + papier o coraz mniejszej gradacji.

Napisano
  • Autor

i w ten sposób wypoleruje cały felunek, dzięki znam temat ale to nie o to chodzi by je wypolerować, a później pomalować

Napisano

> niestety w mej okolicy lipa z tego typu firmami

No to podałem Ci linki do firm z dobrą chemią ok.gif

Napisano
  • Autor

mi chodziło o firmę która się tym zajmuje, a nie o firmę handlującą środkami

Napisano

> mi chodziło o firmę która się tym zajmuje, a nie o firmę handlującą środkami

W pierwszym poście napisałeś co używałeś i że szukasz czegoś innego, więc napisałem Ci żebyś najlepiej firmy która to robi, a jak nie ma to podałem Ci linki do firm które mają zdecydowanie lepszą chemię niż to co wymieniłeś ok.gif

Napisano
  • Autor

wiem i bardzo Ci dziękuje za linka kolego 20.GIF a cała reszta to po prostu nie dogadanie się zlosnik.gif