Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Licznik , raz działa raz nie.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam problem z licznikiem , od pewnego czasu mój licznik zaczął wariować i czasem działa a czasem nie. Nie ma reguły , raz wsiadam do auta odpalam i jest , raz wsiadam i nic , budzi się / gaśnie w trakcie jazdy. Jedyne co mnie zaciekawiło to zawsze przy załączeniu zapłonu świecą się dwie kontrolki " air bagów ".

Czytałem kilka tematów i często okazuje się uszkodzony mikro procesor.

Nie wiem co robić dalej czy odrazu kupywać następny licznik czy coś próbować. A może oddać do specjalisty ?

Proszę o pomoc.

Napisano

sprawdz polaczenia kostki> jezeli saok to szkoda nerow na naprawe> poszukaj a znajdziesz licznik ok:d visteon siada chip motorola czytalem gdzies na forum

Napisano
  • Autor

a czy podświetlenie deski , to pod nawiewami , podświetlenie przycisków z lewej strony kierownicy jest jakoś zespolone z licznikiem ?

bo też nie świecą.

Napisano
  • Autor

> wlaczasz jak posojuwki zalaczasz...

No to jest oczywiste smile.gif Jedyne co zawsze się świeci to radio , podświetlenie świateł awaryjnych i te dwie kontrolki od air bagów przy załączeniu zapłonu.(Lampki oświetlenia wnętrza mam wszystkie zdemontowane). Światła z zewnątrz wszystkie działają jak powinny , kierunkowskazy tez i słychać cykanie przy załączeniu więc raczej nie obstawiam na zespolony.

Dziś na liczniku przez cały dzien jazdy widniał tylko napis "Checking".

Nie wiem za bardzo za które kable się zabrać bo bym chyba musiał zdemontować deskę rozdzielczą żeby do większości dojść.

Napisano

> Dziś na liczniku przez cały dzien jazdy widniał tylko napis "Checking".

> Nie wiem za bardzo za które kable się zabrać bo bym chyba musiał zdemontować deskę rozdzielczą żeby

> do większości dojść.

na elektrodzie znalazłem to i to

niestety - zalecają wymianę zegarów smile.gif

Napisano

Własnei przerobilem ten temat - wejdź na znany serwis aukcyjny i wpisz "stilo naprawa", nastepnie znajdź ofertę z Wrcoałwia, wyjmij liczniki i wyslij do naprawy - po 2-3 dniach przyjdą zrobione.

pozdr

> Witam.

> Mam problem z licznikiem , od pewnego czasu mój licznik zaczął wariować i czasem działa a czasem

> nie. Nie ma reguły , raz wsiadam do auta odpalam i jest , raz wsiadam i nic , budzi się /

> gaśnie w trakcie jazdy. Jedyne co mnie zaciekawiło to zawsze przy załączeniu zapłonu świecą

> się dwie kontrolki " air bagów ".

> Czytałem kilka tematów i często okazuje się uszkodzony mikro procesor.

> Nie wiem co robić dalej czy odrazu kupywać następny licznik czy coś próbować. A może oddać do

> specjalisty ?

> Proszę o pomoc.

Napisano

U mnie zauważyłem że gdy pada licznik, znikają też podświetlenie przycisków do sterowania radiem przy kierownicy, tj. palą się 2-3 sekundy i gasną.

350-400 zł za naprawę licznika to paranoja...

Napisano

Może i paranoja ale jak nie masz sam mozliwosci ogarnąć to co zrobisz? Kupno innych liczników i osiowanie czy jak to zwa taniej nie wyjdzie.

> 350-400 zł za naprawę licznika to paranoja...

Napisano
  • Autor

Udało mi się kupić po niedużej cenie (180zł) używany licznik.

I tym samym rozwiązałem problem bez zbędnych kombinacji.

Dzięki za pomoc.