Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Evanda zegary wariują

Featured Replies

Napisano

Witam mam pytanie czy może ktoś spotkał się z takim przypadkiem: w mojej Evandzie od jakiegoś czasu wariują zegary obrotomierz i szybkościomierz wraz z licznikiem przebiegu objawia się to tym ze w trakcie jazdy wskazówki spadają na zero a na wyświetlaczu wyświetlają się wszystkie pola po chwili znów pokazują właściwe parametry do tego ostatnio problem się nasila a przerwy w działaniu stają się dłuższe buu.gif

Napisano

> Witam mam pytanie czy może ktoś spotkał się z takim przypadkiem: w mojej Evandzie od jakiegoś czasu

> wariują zegary obrotomierz i szybkościomierz wraz z licznikiem przebiegu objawia się to tym ze

> w trakcie jazdy wskazówki spadają na zero a na wyświetlaczu wyświetlają się wszystkie pola po

> chwili znów pokazują właściwe parametry do tego ostatnio problem się nasila a przerwy w

> działaniu stają się dłuższe

Na gwarancji wymieniali mi cały licznik bo przerywał wyświetlacz, wtedy koszt licznika wynosił 2500 ale nie płaciłem bo była gwarancja. Pewnie u ciebie elektronika w liczniku pada...

Napisano
  • Autor

> Na gwarancji wymieniali mi cały licznik bo przerywał wyświetlacz, wtedy koszt licznika wynosił 2500

> ale nie płaciłem bo była gwarancja. Pewnie u ciebie elektronika w liczniku pada...

Dobrze by było jak by to były tylko zegary bo teraz można w sumie za nieduże pieniądze używkę kupić

• 1 miesiąc później...
Napisano

> Dobrze by było jak by to były tylko zegary bo teraz można w sumie za nieduże pieniądze używkę kupić

no chyba, że coś z alternatorem yikes.gif

Napisano
  • Autor

> no chyba, że coś z alternatorem

Myślę ze nie, bo pokazuje 14 V z groszem niezależnie od obciążenia a wygląda to na wyświetlaczu tak jak by ktoś go ściskał i się rozłączał miga i wyłącz sie na chwilę wtedy też wskazówki opadaja

Napisano

> Myślę ze nie, bo pokazuje 14 V z groszem niezależnie od obciążenia a wygląda to na wyświetlaczu

> tak jak by ktoś go ściskał i się rozłączał miga i wyłącz sie na chwilę wtedy też wskazówki

> opadaja

no to chyba najprościej poszukać nowego licznika, bo nic innego chyba nie może być

Napisano
  • Autor

> no to chyba najprościej poszukać nowego licznika, bo nic innego chyba nie może być

Pewnie tak trzeba będzie zrobić oslabiony.gif

• 5 tygodni później...
Napisano
  • Autor

> no to chyba najprościej poszukać nowego licznika, bo nic innego chyba nie może być

Zegary wymienione przy okazji na wersję EL i chyba będzie spokój