Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klocki hamulcowe - przód

Featured Replies

Napisano

Aktualnie moje moto jest na wymianie oleju i uszczelniaczy w lagach. majster serwisowy zwrócił uwagę, że konieczne będzie także wymienienie klocków, gdyż te obecne nasiąkły już olejem.

Polećcie jakieś sprawdzone firmy, które wartałoby przytulić a nie zrujnują mi portfela.

nie mam kompletnie rozeznania których firm unikać, a które to trafny wybór.

będę wdzięczny za Wasze sugestie/opinie

pzdr

Napisano

> Aktualnie moje moto jest na wymianie oleju i uszczelniaczy w lagach. majster serwisowy zwrócił

> uwagę, że konieczne będzie także wymienienie klocków, gdyż te obecne nasiąkły już olejem.

> Polećcie jakieś sprawdzone firmy, które wartałoby przytulić a nie zrujnują mi portfela.

> nie mam kompletnie rozeznania których firm unikać, a które to trafny wybór.

> będę wdzięczny za Wasze sugestie/opinie

> pzdr

Wydaje mi się, że najlepsze są te oryginale klocki. Najczęściej jest to nissin lub tokico.

Z tańszych ludzie polecają ebc hh.

Napisano

A ja dorzucę, aby jednak brać coś z miększych mieszanek - klocki zmienisz w 15 minut, a kosztują znacznie mniej niż komplet tarcz zlosnik.gif

Makland - miękkie, szybko się zużywają, dobrze się układają do spracowanej tarczy, aby zblokować koło trzeba użyć siły na klamkę. Wiekszość osób mówi, że ciut lepsze niż oryginały nissin, bodajże.

EBC HH - twarde, wytrzymałe, bardzo skuteczne, stawiają moją SV na stoppi, ale droższe i zjadły mi trochę tarcze...

Napisano

> Aktualnie moje moto jest na wymianie oleju i uszczelniaczy w lagach. majster serwisowy zwrócił

> uwagę, że konieczne będzie także wymienienie klocków, gdyż te obecne nasiąkły już olejem.

> Polećcie jakieś sprawdzone firmy, które wartałoby przytulić a nie zrujnują mi portfela.

> nie mam kompletnie rozeznania których firm unikać, a które to trafny wybór.

> będę wdzięczny za Wasze sugestie/opinie

> pzdr

Brembo - sa ...takie jakie powinny byc .. wolno zuzywaja sie a jednoczesnie nie niszcza tarczy.

O EBC slyszalem ze sa miekkie.

Ferodo - mialem ... i nie wroce do nich, piszcza ... sa twarde .... mialem wrazenie ze tarcza szybciej sie zdzierala.

Wole czesciej wymienic klocki niz tarcze.

Napisano

Witam.

Najtańsze ferodo są twarde, i nie lubią wody. Po pierwszym porządnym deszczu poszły w odstawkę.

Na przód przyszły EBC HH (złote). Na sucho lepiej dozowane. W deszczu (ulewie) nie czułem, aby "przestały" hamować.

Na tył zwykłe EBC (szare). Miękkie, szybko się zużywają. Wykończyłem poprzedni zestaw w sezon (około 12kkm). Ale, dużo spędziłem na placu, ćwiczenia 8, używanie hamulca przy powolnej jeżdzie itd. Może to je zabiło zlosnik.gif