Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] wymiana głośników

Featured Replies

Napisano

Koledzy i koleżanki. Przyszedł czas na nagłośnienie w mojej AH. Mam pytanie jak do nich się dobrać, zanim coś zepsuje. Czy muszę zdejmować boczki czy da się zdjąć same maskownice? Aha, jakie średnice są z tyłu i z przodu?

Napisano
  • Autor

No i gitara. Wie ktoś może jak średnica z tyłu, bo z przodu to 165mm.

Napisano

przyjdzie kol. analyzer64 to pewnie podpowie coś wiecej bo widzę, że w tamtym temacie udzielał się

EDIT: tutaj masz coś o 7 głośniku klik

Napisano
  • Autor

Widzę. Pewnie głośniki z tyłu to 130mm, ale pewności nie ma. O przednich się dokładnie rozpisują ale tyłach jest niewiele.

Aha, może jeszcze koledzy wiedzą czy w desce jest kabel do głośnika centralnego?

Głośnik centralny kupiłem już na allegro grinser006.gif

Jak będę miał pewność co do średnicy tyłów to może dzisiaj kupię głośniki i zamontuję. Może fotorelację zrobię.

Mam zamiar kupić na przód woofery hertza, ale zastanawiam się nad tyłem. 4 woofery to przesada, może coś 2-drożnego? Co myślicie? Tył i tak gra ciszej, więc może 2 drożny system podciągnie dynamikę.

Napisano

> Aha, może jeszcze koledzy wiedzą czy w desce jest kabel do głośnika centralnego?

pewnie dopóki nie wyciągniesz obudowy to sie nie dowiesz

Napisano
  • Autor

Grzebałem tam kiedyś ale nie pamiętam czy był kabel. Szukałem miejsca dla anteny GPS.

Napisano

a co to jest "głośnik centralny" i jak zamierzasz go dpodłączyć, do jakiegoś innego czy osobny kanał????

Napisano

5d, kombi

Przód 165mm

Tył 130mm

GTC, TT

Przód 165mm

Tył 165mm

Głębokość montażowa jak pamiętam to około 70mm, trzeba by to sprawdzić jeszcze.

wink.gif

Napisano

> a co to jest "głośnik centralny" i jak zamierzasz go dpodłączyć, do jakiegoś innego czy osobny

> kanał????

klik

Napisano
  • Autor

Przejechałem się dzisiaj po sklepach, ale nie mieli dystansów do AH i nic nie kupiłem. Pewnie zakupy zrobię na allegro. Aha, co do tych tylnych głośników, to co tam wsadzić. Dwudrożne czy jednak jednodrożny głośnik?. Wiadomo średnica mniejsza to i dynamika gorsza ale dobrze dobrany głośnik potrafi poprawić odsłuch. Ktoś eksperymentował, ma ktoś jakieś doświadczenia?

Mam radio CD70 navi, nawet na fabrycznych jest niezły power, ale przy ostrzejszym słuchaniu słychać że papiery tam siedzą. Kiedyś do eFki wsadziłem aluminiowe blaupunkty i nawet na zwykłym radiu blaupunkta MP36 nieźle to grało.

Napisano
  • Autor

Zamontowałem 7 głośnik. Kabel był tylko dziury nie było do gniazda. Namęczyłem się strasznie aby tam go jakoś wcisnąć, połowę deski niemalże zdemontowałem. Ale teraz mogę powiedzieć, że warto. Właśnie czegoś mi brakowało i teraz jest idealnie, odpuszczam wymianę nawet głośników. Nagłośnienie brzmi naprawdę ładnie.