Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Evanda - krztusi się

Featured Replies

Napisano

Koledzy,

Mam ostatnio problem z samochodem. silnik uruchamia się bez problemów, z tym że, gdy jest zimny, strasznie skacze na obrotach, i widocznie się krztusi, i jeżeli nie poczekam z 10 sekund i chcę ruszyć, to nie reaguje na gaz, dopiero po chwili załapuje i wszystko wraca do normy. czy wiecie co to może być? confused.gif mam założony gaz, ale nigdy nie było z nim problemu....

Napisano

> Koledzy,

> Mam ostatnio problem z samochodem. silnik uruchamia się bez problemów, z tym że, gdy jest zimny,

> strasznie skacze na obrotach, i widocznie się krztusi, i jeżeli nie poczekam z 10 sekund i

> chcę ruszyć, to nie reaguje na gaz, dopiero po chwili załapuje i wszystko wraca do normy. czy

> wiecie co to może być? mam założony gaz, ale nigdy nie było z nim problemu....

Za mało danych..

Jaki gaz?

Czy wraca do normy na benzynie czy dopiero na gazie?

Czy zapala się check?

Na sam początek test 1 dzień na benzynie nie dotykamy gazu, jeśli następnego dnia będzie ok to instalacja gazowa do ustawienia map.

Napisano
  • Autor

Check mi się zapalił jakiś czas temu (chyba przy pierwszym krztuszeniu) i tak pali się do dziś dzień.

Wydaje mi się, że instalacja nie jest problemem, mianowicie, nim silnik przełączy się na NITRO LPG, obroty się stabilizują (cały problem trwa pewnie z 10-15 sekund po czym wszystko wraca do normy). jeżeli silnik jest cieply, to nie ma tych początkowych problemów.

Kiedy odpalam zimny silnik i na PARKU dodam mu gazu, to obroty zaczynają wariować i potrafi całkowicie zgasić silnik. po ponownym odpaleniu (lub po delikatnym ogrzaniu) wszystko wraca do normy

Napisano
  • Autor

najpierw zaprogramuje od nowa wolne obroty, potem sprawdzę benzynę (może jakiś syf) a jak nie to zostaje skaner, zobaczymy jak będzie. dzięki Arczi

Napisano

> najpierw zaprogramuje od nowa wolne obroty, potem sprawdzę benzynę (może jakiś syf)

szkoda czasu, to nie to....

Napisano
  • Autor

> szkoda czasu, to nie to....

mam nadzieje, że może jednak to smile.gif zaprogramowałem już wolne obroty, jutro sprawdzę, czy wszystko ok.

zauważyłem też, że mam pęknięty przewód podciśnienia w instalacji gazowej, który wchodzi do czujnika ciśnienia, więc może jeszcze to coś pierdzieli. skleję i będzie wiadomo.

ze skanerem i tak musze się do weekendu wstrzymać, więc zabijam czas innym rzeczami smile.gif

Napisano

Nalej nówki benzynki ( najlepiej zeby starej było już całkiem mało).

Zdarza mi sie to w Epice.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Temat załatwiło od nowa zaprogramowanie niskich obrotów. dzisiaj rano jak go odpaliłem (z duszą na ramieniu) okazało się, że równo trzyma obroty!! yay.gif

Napisano

> Temat załatwiło od nowa zaprogramowanie niskich obrotów. dzisiaj rano jak go odpaliłem (z duszą na

> ramieniu) okazało się, że równo trzyma obroty!!

po czasie wróci z całą pewnością...

Napisano
  • Autor

> po czasie wróci z całą pewnością...

Arczi... wpysk.gif

Napisano
  • Autor

a niech Cie Arczi... kara.gif

o piwo, że nie wróci w przeciągu roku smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ok o piwo tylko jak Cię sprawdzić...