Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Megane - 225/40/r18

Featured Replies

Napisano

wejdzie ? zlosnik.gif

Napisano

> wejdzie ?

Pewnie wejdzie, tylko po co? Fele drogie, kapcie drogie. Jak nie górna półka to ciężkie jak szlag. W RS-ie czuć nie będzie, ale przy zwykłych silnikach i hamulcach, to porażka.

Napisano

> wejdzie ?

wejdzie,tylko prosze Cie,nie na seryjny zawias sciana.gif

Napisano
  • Autor

> Pewnie wejdzie, tylko po co? Fele drogie, kapcie drogie. Jak nie górna półka to ciężkie jak szlag.

> W RS-ie czuć nie będzie, ale przy zwykłych silnikach i hamulcach, to porażka.

hmm a 205/50/17 hmm.gif też wpłynie na osiągi i hamowanie ?

podoba mi się ta seryjna felga 17" ok.gif

cena ~650zł za same felgi smile.gif

Napisano

> hmm a 205/50/17 też wpłynie na osiągi i hamowanie ?

> podoba mi się ta seryjna felga 17"

> cena ~650zł za same felgi

Wiesz, im większa masa rotująca, tym trudniej koło rozpędzić i wyhamować. Ktoś powie - co tam różnica paru kg, przy ogólnej masie 1,5 tony z kierowcą i paliwem. Ale - jak do siebie założyłem na chwilę pożyczone 18-tki jakiejś gównianej firmy, to odczułem to i to mocno. Z tym, że ja mam 90-konnego diesla. Ale koleś, który te koła chciał zakładać do swojego 307 1.6 noPb, też czuł różnicę w stosunku do fabrycznych 205/55/16.

Napisano

> hmm a 205/50/17 też wpłynie na osiągi i hamowanie ?

> podoba mi się ta seryjna felga 17"

> cena ~650zł za same felgi

Mam w Stilo z 1,6 , a to ten sam rozmiar pojazdu wink.gif

Lato 205/50/17 - amortyzacja gorsza, prowadzenie lepsze, zużycie paliwa 1l większe niż zimówki 195/65/15,

bo koło szersze i znacznie cięższe od stali 15" crazy.gif

Ale wygląd i prowadzenie w zakrętach rekompensują niedogodności hehe.gif

Napisano

> wejdzie ?

a co ma nie wejść zlosnik.gif miałem w MB 225/45 przód i 245/40 tył czyli wcale nie aż taki niski profil - zawieszenie dostawało mocno w tyłek, po zmianie na balony 205/65 hehe.gif się przestało psuć. W Megance miałem 195/50/15 i 205/45/16 ale już mi się znudziło, na drogach po których czasami jeżdżę to najlepsze byłyby 175/80 hehe.gif wróciłem do standardu 185/60/14 ale i tak już czekam do zimy bo zimówki mam 185/65. Niezaprzeczalny fakt - auto świetnie wygląda na większych felgach i jak jest dobra i sucha droga to jest fajnie ale w mojej opinii jest niestety więcej wad niż zalet uwzględniając stan nawierzchni, po których się poruszam

Napisano

Niezaprzeczalny fakt - auto świetnie wygląda na większych felgach

> i jak jest dobra i sucha droga to jest fajnie ale w mojej opinii jest niestety więcej wad niż

> zalet uwzględniając stan nawierzchni, po których się poruszam

tu się zgodzę,mam na meganie 205/55/16 i owszem na autostradzie to się sprawdza idzie jak po sznurku i prezentuje się i trzyma jak przyklejona.

poruszając się po lokalnych miejscowych drogach nie raz miałem nauczkę,że kierownicę trzeba trzymać,załapie koleiny i moment auto jedzie nieposłusznie.to zawieszenie jest miękkie i nie na nasze koleiny.