Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak wydlubac wkladke ze stacyjki nie majac kluczyka?

Featured Replies

Napisano

jak wydlubac wkladke ze stacyjki nie majac kluczyka?

stacyjka wyglada tak:

287119817-stac.jpg

post-10101-14352521410485_thumb.jpg

Napisano

> jak wydlubac wkladke ze stacyjki nie majac kluczyka?

> stacyjka wyglada tak:

Mechanicznie grinser006.gif. Z technicznego punktu widzenia wszystko da się rozebrać, nawet rzeczy fabrycznie nierozbieralne. W tej stacyjce masz korpus z odlewu cynkalowego, w którym pozostałe elementy zamka są "pozabijane" stożkowymi klinami zwijanymi z blaszki. Musisz je jakoś wydłubać - jest ciężko, ale jest też parę knifów grinser006.gif. Najlepiej się je wykręca odpowiednio przyszlifowanym wkrętakiem, przeciwnie do kierunku ich zwinięcia. Jak są na wylot, to wiadomo - wybić od cieńszej strony. Jak coś jest zawalcowane, to albo objechać piłą i pilnikiem, albo szczypcami poodginać ranty, żeby wyszło. Mi jest łatwiej zrobić niż to opisać facepalm%5B1%5D.gif. Po prostu popatrz jak ktoś to złożył i rób odwrotnie grinser006.gif.

Napisano

> jak wydlubac wkladke ze stacyjki nie majac kluczyka?

> stacyjka wyglada tak:

się ciesz, że nie ma tam immo. wtedy byś miał kłopot bez kluczyka.

umocuj kolumnę do deski rozdz przewodem. załóż osłony i wracaj do PL cool.gif

Napisano
  • Autor

> Mechanicznie . Z technicznego punktu widzenia wszystko da się rozebrać, nawet rzeczy fabrycznie

> nierozbieralne. W tej stacyjce masz korpus z odlewu cynkalowego, w którym pozostałe elementy

> zamka są "pozabijane" stożkowymi klinami zwijanymi z blaszki. Musisz je jakoś wydłubać - jest

> ciężko, ale jest też parę knifów . Najlepiej się je wykręca odpowiednio przyszlifowanym

> wkrętakiem, przeciwnie do kierunku ich zwinięcia. Jak są na wylot, to wiadomo - wybić od

> cieńszej strony. Jak coś jest zawalcowane, to albo objechać piłą i pilnikiem, albo szczypcami

> poodginać ranty, żeby wyszło. Mi jest łatwiej zrobić niż to opisać . Po prostu popatrz jak

> ktoś to złożył i rób odwrotnie .

poprostu to wydaje mi sie ze aby wyjac wkladke trzeba wcisnac ten bolec co jest w tej dziurze na gorze, ale nie wiem w jakim polozeniu on sie chowa, lub daje wcisnac, jesli wogole...

Napisano

> poprostu to wydaje mi sie ze aby wyjac wkladke trzeba wcisnac ten bolec co jest w tej dziurze na

> gorze, ale nie wiem w jakim polozeniu on sie chowa, lub daje wcisnac, jesli wogole...

Ten bolec musisz wyjąć albo wybić od dołu jak jest przelotowy, a i tak nie gwarantuje to wyjścia wkładki jak nie masz klucza. Jest to do ogarnięcia, ale nie na stole w kuchni, ani na kolanie w autobusie. Jak masz nóż na gardle, to "brute force", kabel na krótko i gaz do domu grinser006.gif. Jak zwykle potwierdza się reguła - że wszystkie zabezpieczenia działają przeciwko właścicielowi, bo złodziej i tak sobie poradzi hehe.gif.

Napisano
  • Autor

> Ten bolec musisz wyjąć albo wybić od dołu jak jest przelotowy, a i tak nie gwarantuje to wyjścia

> wkładki jak nie masz klucza. Jest to do ogarnięcia, ale nie na stole w kuchni, ani na kolanie

> w autobusie. Jak masz nóż na gardle, to "brute force", kabel na krótko i gaz do domu . Jak

> zwykle potwierdza się reguła - że wszystkie zabezpieczenia działają przeciwko właścicielowi,

> bo złodziej i tak sobie poradzi .

juz to uruchomilem w kilkanascie min zlosnik.gif ale ta czesc co na zdjeciu trzyma kolumne na miejcu - bez niej jest luzna a w niej jest blokada zlosnik.gif