Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Panele szklane pod szafki?

Featured Replies

Napisano

Cześć.

Planuję dać do kuchni, między szafki a blat panele szklane ze zdjęciem, zamiast kafelków.

Z tego co widzę są co najmniej 3 możliwości:

1. panele laminowane - czyli szkło, folia z wydrukiem, szkło - całość zalaminowana

2. tapeta na ścianę i na to szkło

3. nadruk na szkle

Co wybrać? Domyślam się, że opcja nr 2 jest najtańsza i przy tym najmniej trwała.

Opcję nr 1 widziałem u szklarza i wygląda to ok. ok.gif

Opcję nr 3 nie widziałem i nic o tym nie wiem niewiem.gif

Proszę pomóżcie wybrać, pochwalcie się swoimi panelami, opiszcie ich zalety/wady, dajcie namiary na wykonawców... Dzięki! 20.GIF

Napisano

> Cześć.

> Planuję dać do kuchni, między szafki a blat panele szklane ze zdjęciem, zamiast kafelków.

> Z tego co widzę są co najmniej 3 możliwości:

> 1. panele laminowane - czyli szkło, folia z wydrukiem, szkło - całość zalaminowana

> 2. tapeta na ścianę i na to szkło

> 3. nadruk na szkle

> Co wybrać? Domyślam się, że opcja nr 2 jest najtańsza i przy tym najmniej trwała.

> Opcję nr 1 widziałem u szklarza i wygląda to ok.

> Opcję nr 3 nie widziałem i nic o tym nie wiem

> Proszę pomóżcie wybrać, pochwalcie się swoimi panelami, opiszcie ich zalety/wady, dajcie namiary na

> wykonawców... Dzięki!

icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

Ups, przepraszam, proszę o przeniesienie na Zrób to sam pad.gif

Napisano

> Cześć.

> Planuję dać do kuchni, między szafki a blat panele szklane ze zdjęciem, zamiast kafelków.

> Z tego co widzę są co najmniej 3 możliwości:

> 1. panele laminowane - czyli szkło, folia z wydrukiem, szkło - całość zalaminowana

> 2. tapeta na ścianę i na to szkło

> 3. nadruk na szkle

> Co wybrać? Domyślam się, że opcja nr 2 jest najtańsza i przy tym najmniej trwała.

> Opcję nr 1 widziałem u szklarza i wygląda to ok.

> Opcję nr 3 nie widziałem i nic o tym nie wiem

> Proszę pomóżcie wybrać, pochwalcie się swoimi panelami, opiszcie ich zalety/wady, dajcie namiary na

> wykonawców... Dzięki!

A czy opcja 3 to nie to samo co opcja 1? Nadruk na szkle polega właśnie na nadrukowaniu obrazu na foli która jest następnie przyklejana na szybę i potem przeważnie dokładana jest jeszcze jedna szyba. Tak to wyglądało jak oglądałem cały proces "wyprodukowania nadruku na szkle" w jednej z firm

Napisano
  • Autor

> A czy opcja 3 to nie to samo co opcja 1? Nadruk na szkle polega właśnie na nadrukowaniu obrazu na

> foli która jest następnie przyklejana na szybę i potem przeważnie dokładana jest jeszcze jedna

> szyba. Tak to wyglądało jak oglądałem cały proces "wyprodukowania nadruku na szkle" w jednej z

> firm

No właśnie nie wiem. niewiem.gif

Zobacz przykładową aukcję klik lub stronę klik2. Na pewno nie ma tam drugiej szyby, więc... jeśli jest jak przypuszczasz - to bardziej przypomina moją opcję nr 2 - rodzaj tapety, tylko przyklejony do szyby zamiast do ściany. Z tego wynika, że chyba laminowanie folii między dwie szyby byłoby trwalsze...

Napisano

Ja mam panel szklany z nadrukiem. jeszcze nie przyklejony, bo były pewne komplikacje z jedną częścią (mam w 3 częściach).

Mam nadrukowany obraz miasta, ale można cokolwiek. Jest to bezpośredni nadruk na szkle, nie ma żadnej foli itp. Nie wiem jak to się będzie zachowywało ale to chyba coś takiego jak lacobel tylko zamiast jednokolorowej farby jest obraz.

zamawiałem tu . Nie wiem czy polecam bo jeszcze nie dostałem poprawionej części grinser006.gif