Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Honda CR-V.

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś może coś powiedzieć na temat modeli z przełomu wieków?

287166236-Honda.jpg

Chodzi mi o podstawowe informacje. Co to za samochód, jak się sprawuje, czy warto kupić itp.

Interesuje mnie też jak ciężką przyczepę może ten model pociągnąć.

post-54103-1435252161732_thumb.jpg

Napisano

> Czy ktoś może coś powiedzieć na temat modeli z przełomu wieków?

> Chodzi mi o podstawowe informacje. Co to za samochód, jak się sprawuje, czy warto kupić itp.

> Interesuje mnie też jak ciężką przyczepę może ten model pociągnąć.

Przyczepę w dowodzie ma 1700 kg , jak się sprawuje , dla mnie bezproblemowo , mam od 6 lat co prawda bardzo mało jeżdżony bo mam służbówkę ale do czasu jak trochę wiecej jeździłem to nic poza typowymi objawami polskich dróg tj. łącznik stabilizatora ale tylko prawa strona lewa jest od fabryki. No i teraz ma do wymiany amortyzatory też padnięty bardziej jest prawy. Przeglądy przechodzi bez zająknięcia oprócz ostatniego gdzie zdiagnozowano właśnie amortyzator.

Generalnie lać paliwo mi pali ok 10- 10,6 jazda głównie miasto, wymianiać oleje systematycznie i nic się nie stanie. Ceny części na normalnym poziomie, a nawet niektóre zdecydowanie tańsze od europejskich aut, duża ilośc gratów jest wymienna z CiVikiem modeluod rok 96. np. całe przednie zawieszenie poza amorkiem i sprężyną, jest takie same jak w Civiku i innych hondach.

edit: co do silników są dwa oba 2l. ja mam 128KM ten mocniejszy ma 147 KM w przyspieszeniu identyczne , Vmax ten mocniejszy ma o 4 km/h więcej no i spalanie o 0,6 litra mniej.

Napisano

Nie wiem jak ta z twojego foto ale moja z jest z 98 roku i:

- silnik 2.0 16V 128 KM daje rade, ale dooopy nie urywa - nie po ścigasz się

- spalanie LPG tutaj głównie miasto krótkie trasy. Na trasie 10.5/100 miasto w zimie nawet 16 łyknie

- musisz dbać o olej w tylnym moście, wymiana jak go słychać oryginał około70 pln/ L

- daje radę w śniegu nawet na letnich oponach

- AHA do napędu musisz się przyzwyczaić bo lubi wyciąć głupi numer na śniegu (śliskim) na zakręcie i na to trzeba uważać.

- regulacja zaworów zalecana rożnie na LPG około co 10/15kkm

- Co do przyczepy to 650 bez hamulca i tak jak podał poprzednik z hamulcem

Fajne wygodne auto - ponoć nawet daje rade w lekkim terenie grinser006.gif. Duży bagażnik (wózek juniora wchodzi bez problemu)

Chyba tyle z ogólników jak coś to pytaj konkretnie.