Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

za duze cisnienie sprężania. Brak mocy. x16xel

Featured Replies

Napisano

Witam.

Otòz borykam sie z problemem w mojej A F x16xel.

Samochod podczas jazdy wyczuwalnie tracil moc i ja odzyskiwal. Po podlaczeniu kompa wyswietlilo problem z egr. Egr zostal zdemontowany, oczyszczony i w sumie zamieniony na inny i kod zniknal. Ale auto dalej nie ma sily. Z trudem wkreca sie na obroty. Max wykreci 3 tys obr. Sily nie ma wcale. Trdno nim ruszyc.

Sprawdzone ipodmienione jest doslownie wszystko. Cewka, przewody, czujniki, rozrzad sprawdzany pare razy.

No i zmierzylem mu cisnienie sprezania i jest PO 20 na kazdym cylindrze!!!

Aby wykluczyc usterke czujnika zmierzylem na innym aucie i pokazalo dobrze.

Czy tu jest przyczyna czyli problem? Ale z kad? Auto mam juz dlugo iglowicy nie planowalem. Z kad ta mega kompresja z diesla?

Ktos wie jak to ugryzc i co z tym zrobic? Bo ja nie...

Napisano

Witam.

To co opisujesz to jest jakiś apsurd. W jaki sposób mierzyłeś ? Pytam, bo kiedyś przyjechał do mnie facet z takim samym ciśnieniem jak twoje, tylko że w Lanosie 1,6. Okazało się że mierzył wten sposób, że wykręcał świecę, odpalał silnik na 3 cylindrach i mierzył. Wyniki miał między 18 a 20, czyli podobnie jak u ciebie. Przy prawidłowym pomiarze wyszło mu ok 11,5. Jeżeli silnik jest słaby to raczej ma za niskie na którymś , a na pewno bardzo nierówne.

Napisano
  • Autor

Mierzylem jak trzeba czyli wszystkie swiece wykrecone, przepustnica otwarta na max i kazdy cylinder tak po kolei. Napisalem ze sprawdzilem tak samo w innym aucie i pokazal dobrze wiec jest sprawny.

Uszczelka pod glowica tez wykluczona z usterki.

Napisano

> Mierzylem jak trzeba czyli wszystkie swiece wykrecone, przepustnica otwarta na max i kazdy cylinder

Przestawiony rozrząd.

Napisano

> Pisał że sprawdzał parę razy

cudów nie ma. Skoku tłoka nie zwiekszył. A wcześniej zamkniete zawory, mogą dać efekt nadspręzania.