Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[L] Problem z ABS

Featured Replies

Napisano

Witam pojawił się problem z ABS a mianowicie jak autko zimne (i tylko wtedy np. po nocy) po odpaleniu autka przejeżdżam 800-1000 metrów i wyskakuje kontrolka ABS jak autko osiągnie już temp. z 70 st. i wyłączę silnik znów zapalę kontrolka już się nie pojawia (tzn. gaśnie w przewidzianym czasie po zapłonie) następnie autko może stać choćby do wieczora i już się ABS nie oświeci ale kolejnego ranka jest to samo. Co to za licho może być?

Napisano

> Witam pojawił się problem z ABS a mianowicie jak autko zimne (i tylko wtedy np. po nocy) po

> odpaleniu autka przejeżdżam 800-1000 metrów i wyskakuje kontrolka ABS jak autko osiągnie już

> temp. z 70 st. i wyłączę silnik znów zapalę kontrolka już się nie pojawia (tzn. gaśnie w

> przewidzianym czasie po zapłonie) następnie autko może stać choćby do wieczora i już się ABS

> nie oświeci ale kolejnego ranka jest to samo. Co to za licho może być?

Czujnik nie styka, albo zabrudzone? Nie masz ELM?

Napisano
  • Autor

> Czujnik nie styka, albo zabrudzone? Nie masz ELM?

Mam ELMa ale ciągle nie wiem jak zmienić piny by ABS sczytywał smile.gif Z sebą SRS umawiamy się na jakiś zlot tzn ma mi dać SMSa jak będzie to wtedy podjadę i gęba w gębę się poznamy 270751858-jezyk.gif:P:P mam nadzieję, że z tobą tyż.

Napisano

> Mam ELMa ale ciągle nie wiem jak zmienić piny by ABS sczytywał Z sebą SRS umawiamy się na jakiś

> zlot tzn ma mi dać SMSa jak będzie to wtedy podjadę i gęba w gębę się poznamy 270751858-jezyk.gif:P mam

> nadzieję, że z tobą tyż.

Moze admin nie wywali

kr45.jpg

Ja mam teraz ELM'a od Seby, ale moze dojdzie miniELM do tego czasu. Zajrzyj do wszystkich czujnikow, czy są ok wpolaczeniach i czy ktorys pierscien nie jest zanieczyszczony czy oberwany.

Napisano

> Mam ELMa ale ciągle nie wiem jak zmienić piny by ABS sczytywał

ELM w Lacetti ABSu nie obskoczy. Zostaje VAG KKL i program Chevrolet Explorer.

Napisano
  • Autor

> ELM w Lacetti ABSu nie obskoczy. Zostaje VAG KKL i program Chevrolet Explorer.

No to już jasne 270751858-jezyk.gif

Napisano

> No to już jasne

VAG KKL (kabel do fiata z przełącznikiem do KKL) mogę spróbować pożyczyć na spota, i zainstaluję Chevrolet explorer (po czesku), tylko daj znać czy mam się bawić.

Ale nie biorę odpowiedzialności za to, bo nie testowałem.

Napisano

> VAG KKL (kabel do fiata z przełącznikiem do KKL) mogę spróbować pożyczyć na spota, i zainstaluję

> Chevrolet explorer (po czesku), tylko daj znać czy mam się bawić.

> Ale nie biorę odpowiedzialności za to, bo nie testowałem.

Powinien działać, tylko trzeba sprawdzić, czy przełącznik daje możliwość przepięcia linii K na odpowiedni pin.