Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Laguna Kombii Vat-1?

Featured Replies

Napisano

> Witajcie,

> czy to auto na prawdę może mieć VAT-1 i dawać możliwość pełnego odliczenia Vatu?

> http://otomoto.pl/renault-laguna-vat-1-C30597151.html

> Auto niby osobowe, ale Vat-1?

> Pozdrawiam

Przy takim układzie foteli jak najbardziej. Ale jest to auto dwuosobowe. A te fotele które dokłada sprzedający bez zmiany przeznaczenia pojazdu są "troszkę" nielegalne.

Napisano
  • Autor

> Przy takim układzie foteli jak najbardziej. Ale jest to auto dwuosobowe. A te fotele które dokłada

> sprzedający bez zmiany przeznaczenia pojazdu są "troszkę" nielegalne.

Ale ja zamierzam tak jeździć. Te 2 fotele to max co mi potrzeba. Czyli mimo, że auto to "osobówka" to Vat-1 przejdzie legalnie?

Napisano

> Ale ja zamierzam tak jeździć. Te 2 fotele to max co mi potrzeba. Czyli mimo, że auto to "osobówka"

> to Vat-1 przejdzie legalnie?

Jak najbardziej bo ma kratkę za przednimi fotelami 20.GIF

Napisano

> Ale ja zamierzam tak jeździć. Te 2 fotele to max co mi potrzeba. Czyli mimo, że auto to "osobówka"

> to Vat-1 przejdzie legalnie?

Jeśli masz wątpliwości niech sprzedający zrobi VAT-1 przed sprzedażą i po temacie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli masz wątpliwości niech sprzedający zrobi VAT-1 przed sprzedażą i po temacie

Niby ma Vat-1 wbite w dowód, ale "nufffffki" z niemiec tez niby mają ubezpieczenie i tablice, więc się Was pytam czy to możliwe, że takie auto ma Vat-1 w celach podatkowych,

Napisano

> Niby ma Vat-1 wbite w dowód, ale "nufffffki" z niemiec tez niby mają ubezpieczenie i tablice, więc

> się Was pytam czy to możliwe, że takie auto ma Vat-1 w celach podatkowych,

Kupując obecną Corsę VAN nie miałem wbitego VAT-1 w dowodzie. Jedna wizyta na SKP i otrzymałem zaświadczenie że auto spełnia wymagania jakiejś tam ustawy o VAT i od roku odliczam. Koszt zaświadczenia to 50 zł. Więc jak nie wierzysz sprzedającemu to podjedź do SKP.

Napisano

> Niby ma Vat-1 wbite w dowód, ale "nufffffki" z niemiec tez niby mają ubezpieczenie i tablice, więc

> się Was pytam czy to możliwe, że takie auto ma Vat-1 w celach podatkowych,

Bardzo możliwe, jak ma VAT-1 w dowodzie to jest jasna sprawa - w swoim czasowym też go będziesz miał "z urzędu" (jak go kupisz zlosnik.gif )