Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Test u psychologa dla sprawców wypadków

Featured Replies

Napisano

Jak to wygląda? Co trzeba zrobić? I oczywiści czy ciężko jest go przejść? Wszystkie info na ten temat przyjme zlosnik.gif

I tak jeszcze na marginesie kto za niego płaci??

Napisano

> Jak to wygląda? Co trzeba zrobić? I oczywiści czy ciężko jest go

> przejść? Wszystkie info na ten temat przyjme

> I tak jeszcze na marginesie kto za niego płaci??

Przypuszczam, że to taki sam jak dla zawodowych kierowców.

W moim przypadku to był test psychologiczny (czy nie kłamiesz zlosnik.gif i jak reagujesz na stres i inne), badanie refleksu, badanie widoczności nocą, badanie słuchu, badanie widzenia przestrzennego.

NA ciężarowe chyba płaciłem 70zł, głowy nie dam zlosnik.gif

Organizują to m.in. WORD-y, lecz nie wszystkie.

Napisano

a mozesz opisac to jeszcze dokladniej na czym polega to badanie?

pokolei co i jak.................

bo jutro na 14ta czeka mnie wlasnie wizyta w pracowni psychologicznej w WORDzie

Napisano

> Przypuszczam, że to taki sam jak dla zawodowych kierowców.

Z poniższego opisu tak własnie wynika - ja musiałem na studiach dwa dniw w takim ośrodku te testy robić

> W moim przypadku to był test psychologiczny (czy nie kłamiesz i jak

> reagujesz na stres i inne), badanie refleksu, badanie

> widoczności nocą, badanie słuchu, badanie widzenia

> przestrzennego.

> NA ciężarowe chyba płaciłem 70zł, głowy nie dam

> Organizują to m.in. WORD-y, lecz nie wszystkie.

1. To nie jest test psychologiczny - tylko skala psychopatii. Popolsku oznacza to czy nie jesteś skrajnie nieczuły i potrafisz wczuć się w czyjeś położenie. Jeżeli miałeś kolegów w szkole i nie wpychałeś im długopisu do ucha zeby sprawdzić czy wychodzi drugim uchem to przechodzisz. Tzn. mam na myśli, że normy odrzucają 1-2% populacji o na prawde skrajnych osobowościach.

2. Testy psychomotoryczne są na takich muzelanych maszynach a la pomysłowy Dobromir - na prawdę świetna zabawa. One z kolei służą do wykrcyia tzw. deficytów percepcyjnych (nie spotkaliście czasem kobiet które do końca życia ne są w stanie nauczyć się prawo/lewo?). Czyli czy widzisz, słyszysz i czujesz to co się da - m.in. przy oślepieającym świetle, wjeździe do tunelu, itd. Te umiejętności generalnie pogarszają sie każdemu z wiekem i przychodzi taki moment, że ruchy juz Panie dziejku nie te... Normalny 20-30 latek nie jest przewidywany do natrafienia na problem w tych testach, ale skoncentrowanym warto być, boniektóre testy są pomyślany tak żeby sprawdzić, czy "wymiękniesz" w dopuszczalnym momencie.

3. nie przejmuj się, nie powineś mieć problemów z testami i nie ma sensu się jakoś nienormalnie starać

Poza tym myślę że to słuszna sprawa badac sprawców takimi testami jak kierowców zawodowych, bo tych pare osób, które ze względu na ind predysp nie będą bezpiecznymi kierowcami, przecież jeżdzi wokół nas...

Napisano

> a mozesz opisac to jeszcze dokladniej na czym polega to badanie?

> pokolei co i jak.................

> bo jutro na 14ta czeka mnie wlasnie wizyta w pracowni psychologicznej

> w WORDzie

Sorki, nie zdążyłem, bo... praca.

Teraz średnio 2-3 razy w tygodniu do net-a spoglądam.

Mam nadzieję, że przeszedłeś pozytywnie.

Napisano

tak przeszedlem pozytywnie, ale powiem ci takie znowu latwiutkie to nie bylo , i trzeba sie momentami skupic na wykonywanych czynnosciach.

a jak to wygladalo? ano tak:

1. najpierw robisz tescik zczytujac z takiej tablicy na ktorej sa cyfry losowo poukladane (chyba 12cie) i kazda ma swoja boczna inna cyferke. i trzba te boczne cyferki pokolei wpisac w rubryki zgodznie z wystepwoaniem w kolejnosci tych glownych cyfr.

2. to samo tylko z wieksza liczba cyfr (chyba 38)

3.test na takim urzadzonku zeby ustwic trzy kresczki wewnatrz urzadzenie zeby byly w jednej lini, tu trzeba sie dobrze rpzyjrzec i ocenic odleglosc.

4. test na reflekst polegajacy na jak najszybszym wciskaniu klawiszy przy zapalajacych sie lampkach (naprawde szybkoooo)

5. test ze "swiatlami", na czerwone reagujesz nacisnieciem hamulca, na pomaranczowe nacisnieciem przycisku w rece, a na zielone i sygnal dziwkowy nie reagujesz wcale.

6. test na urzadzonku na ktorym na dwoch tarczach kreci sie taka kropeczka, trzeba nacisnac przyciska wtedy gdy obie tarcze kreca sie z taka sama predkoscia (to trwa ulamek doslownie)

7tes w ciemni polegajacy na zobaczenie wycinka tarczy kola z taka kreseczka np : na godzine 6, 3 ,9 , 12 z calkowitej ciemni, po chwili wlacza sie takie gorne male swiatelko a ty masz jak najszybciej zobaczyc "ktora godzina". dosyc trudne.

8. tez test w ciemni, swieci ci mocne swiato w oczy, po chwili gasnie i w obiektywie po chwili pojawia sie ledwo podswietlona figura geometryczna. trzeba jak najszybciej powiedziec jaki ma ksztal.

9. krotka rozmowa z psychologiem

10. wypelnienie takiej dlugiej ankiety z mnostwem pytan (odp. tak lub nie), pytania sie powtarzakja lub sa dosc podobne.

kazzda zwykla zdrowa osoba przejdzie bez problemu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.