Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prośba o numery GM

Featured Replies

Napisano

Wklep tu . Działa pod IE. Pod FF brak rysunków.

Napisano
  • Autor

Hmm coś nie tak u mnie w cylinderku jest jest takie mocowanie a te z numeru powyżej ma okrągłe ?

A moje przy dużej dozie spostrzegawczości wygląda tak:

287246165-cylinderek.jpg

post-153788-14352521986328_thumb.jpg

Napisano

> Bęben 5 68 267

> Cylinderek 5 50 153

bęben jw = 568060 = 568066 (wiele firm używa starszych numerów katalogowych)

cylinderek jw to alu, możesz wziąć żeliwny 550144

Napisano
  • Autor

Rozumiem że nie tyle mogę co muszę bo w tarczy kotwicznej mam prostokąt a nie kółko?

Napisano

> Rozumiem że nie tyle mogę co muszę bo w tarczy kotwicznej mam prostokąt a nie kółko?

powinieneś mieć taki cylinderek - tu fotka żeliwnego

287246479-550144.JPG

alu jest na okrągło, w żeliwnych najczęściej masz prostokąt - pasują oba

287246479-alu.JPG

post-12947-14352521987877_thumb.jpg

Napisano

Jak wspomniał krisb, wybijesz dziada to zobaczysz, że jest okrągły.

Ja też dziś pogoniłem jednego, bo przy wymianie przewodów zrobiło się to samo co u Ciebie, tylko z odpowietrznikiem zlosnik.gif.

Napisano

U mnie to samo, dwa odpowietrzniki się ukręciły, kupiłem aluminiowe, takie jakie były, wziąłem TRW.

Napisano
  • Autor

To które brać alu czy żeliwo? I jakiej firmy bo Delphi jest za 18zł a TRW 40zł?

Napisano

Przewody łatwiej będzie odkręcić gdy żeliwne będzie miał. Za to są mniej trwałe niż alu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

A czy kształt końcówki ma znaczenie? Bo czasem na fotkach są wcięcia w tłoczkach?

Napisano

Nie żebym był złośliwy i się jakoś specjalnie czepiał ale czy kolega jest w 100% pewien że tam jest prostokąt a nie kółko. Myślę że użycie szczotki drucianej wiele by wyjaśniło. Prawdę mówiąc jeszcze się nie spotkałem z prostokątnym otworem w tarczy kotwiczne, ale jeszcze dużo przede mną. A tak na marginesie co to za firma LPR dobrej jakości części mają ?

Napisano
  • Autor

Aaaaa....!! Malina! wreszcie działa pod IE smile.gif Super sprawa, mają to w serwisie Nivette w Warszawe, teraz mam i ja! Dzięki

Napisano
  • Autor

Prawda, trzeba by oczyścić, ale było późno a ja gmeram w Rdzawiaku po godzinach pracy warsztatu blacharskiego. Właściciel jest miły i umożliwia mi pracę przy innych podzespołach jak blacharz bawi się w chirurga i wycina coraz więcej chorej blachy z auta smile.gif

Napisano
  • Autor

Mniej trwałe tzn? Bo jak dwa lata wytrzymają to mi to wystarczy, muszę coś szybko założyć. Mam już prawie wszystko do tarcz, tylko czasu brakuje na przełożenie.

Napisano
  • Autor

Jeszcze jedno, te otwory pod mocowanie cylinderka zauważyłem że są wersje z dwoma i jednym. U mnie w tarczy kotwicznej jest chyba jeden. Ma to znaczenie?

Napisano

No ale piszesz że masz jeden otwór, na aukcji masz cylinderki aluminiowe z jednym otworem, więc nie ma co kombinować tylko przykręcać na jeden.

Napisano

Ja złożyłem dwuotworowy do tarczy z jednym otworem i nie wypadł wink.gif.

Po prostu jest bardziej uniwersalny.

Napisano
  • Autor

Eeee, nie o to mi chodzi czy to nie jest tak że w lewej tarczy otwór jest z jednej strony a z prawej z drugiej strony? (Czyli mamy lewy i prawy cylinderek?)

Napisano
  • Autor

Ok, najwyżej wywiercę w tarczy otwór smile.gif Kupiłem, w sobotę wymienię cały tył.

Mam jeszcze pytanie co zrobić by podczas wymiany przewodów nie ciurkało płynem hamulcowym, podobnież trzeba zatkać jakiś odpowietrznik w korku, ale gdzie on jest?

Napisano

Ja położyłem foliową torebkę śniadaniową na wlewie zbiorniczka płynu hamulcowego i zakręciłem korek. Płyn i tak trochę leciał, odpowiednie przewody zatykałem zaślepionym gumowym wężykiem.

Napisano

Możesz też poluzować odpowietrznik, wcisnąć hamulec do końca i tak go zablokować. Trochę płynu wyleci, ale potem już nie będzie ciurkać wink.gif.

Chociaż w Twoim wypadku to chyba nie zadziała wink.gif.