Jump to content

Układ chlodzenia doprowadza mnie do szalu

Recommended Posts

Witam serdecznie forumowiczow . Mam problem z układem chlodzenia. Odrazu napisze ze upg jest ok oraz nie ma wycieku plynu a problem polega na tym ze strasznie szaleje mi wskazowka od temperatury , lecz nie z powodu przegrzania a prawdopodobnie z powodu babla ktory skacze po ukladzie. Nie moge sie go pozbyc a wskazowka jak tylko dodam gazu to szaleje raz to w gore raz to w dol. Odpowietrzalem dziada juz chyba ze 3 razy i niby bylo ok a tu za 2-3 dni znowu to samo. Macie moze jakis pomysl jak dobrze go odpowietrzyc ? Za wszystkie sugestie oczywiscie dziekuje.

A przyłożenie newtona w daszek nad zegarami, nie pomaga?

Wiesz pewnie, że są 2 odpowietrzniki?

Generalnie nagrzać dziada i wypuszczać powietrze przez odpowietrzniki.

Dobrym odpowietrznikiem jest też wąż idący do przepustnicy.

Pozdrawiam BAS

> Witam serdecznie forumowiczow . Mam problem z układem chlodzenia. Odrazu napisze ze upg jest ok

> oraz nie ma wycieku plynu a problem polega na tym ze strasznie szaleje mi wskazowka od

> temperatury , lecz nie z powodu przegrzania a prawdopodobnie z powodu babla ktory skacze po

> ukladzie. Nie moge sie go pozbyc a wskazowka jak tylko dodam gazu to szaleje raz to w gore raz

> to w dol. Odpowietrzalem dziada juz chyba ze 3 razy i niby bylo ok a tu za 2-3 dni znowu to

> samo. Macie moze jakis pomysl jak dobrze go odpowietrzyc ? Za wszystkie sugestie oczywiscie

> dziekuje.

Trzeba wymotowac zegary i naprawic zimne luty w wskazniku temperatury.

> Trzeba wymotowac zegary i naprawic zimne luty w wskazniku temperatury.

jeśli chodzi o odpowietrzniki i wąż z przepustnicy to już próbowałem i dalej to samo, a czy to zimne luty to nie wiem po newtonem jeszcze nie próbowałem ale dodam raz jeszcze że zazwyczaj wariuję jak dodaję mocniej gazu-jak wdepne to wskazówka idzie na dół, jak puszczę gaz to wędruje w górę. a teraz pytanie z innej beczki., jaki ma wpływ zapowietrzony układ na działanie skrzyni biegów?

> jeśli chodzi o odpowietrzniki i wąż z przepustnicy to już próbowałem i dalej to samo, a czy to

> zimne luty to nie wiem po newtonem jeszcze nie próbowałem ale dodam raz jeszcze że zazwyczaj

> wariuję jak dodaję mocniej gazu-jak wdepne to wskazówka idzie na dół, jak puszczę gaz to

> wędruje w górę.

Obrotomierz zabiera napięcie hehe.gif

> a teraz pytanie z innej beczki., jaki ma wpływ zapowietrzony układ na

> działanie skrzyni biegów?

nie ma żadnego wpływu zlosnik.gif