Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaz w Bravo 1.4 T-Jet 150 KM

Featured Replies

Napisano

Witam.

Kolega zastanawia się nad założeniem gazu do swojego T-Jet-a ale zastanawia się jak te silniki znoszą gaz.

Szukałem trochę forumową "szukajką" ale zbyt dużo nie znalazłem.

Prosimy o pomoc 20.GIF

Napisano

> Witam.

> Kolega zastanawia się nad założeniem gazu do swojego T-Jet-a ale zastanawia się jak te silniki

> znoszą gaz.

> Szukałem trochę forumową "szukajką" ale zbyt dużo nie znalazłem.

> Prosimy o pomoc

Nie jestem gazownikiem, jednak z obserwacji forum wynikają dwie prawidłowości: są tacy, którzy założyli i zdemontowali, ponieważ ciągłym problemem było rozjeżdżanie się map map benzyna/LPG i związane z tym cykliczne niedomagania auta. Jest też druga, mniejsza grupa użytkowników, którzy maja LPG w tych silnikach i nie maja problemów. Moim zdaniem gazownik ogarnięty w tych silnikach i dobra instalka, dadzą radę.

Napisano
  • Autor

No to mnie trochę zmartwiłeś, w sumie jeszcze nie słyszałem o przypadkach demontażu nowych instalacji yikes.gif Może nawinie się ktoś taki co "ujeżdża" taki zestaw.

Napisano

Zapytaj na forum AC. Moim zdaniem to zwykle turbo wiec nie powinno byc problemu. Taki stag premium powinien to ogarnac bez porblemu (z dobrym reduktorem i wtryskami)

Napisano

> No to mnie trochę zmartwiłeś, w sumie jeszcze nie słyszałem o przypadkach demontażu nowych

> instalacji Może nawinie się ktoś taki co "ujeżdża" taki zestaw.

Kolega ma w Grande Punto Abarth 155KM i nie narzeka od 40kkm na instalację ok.gif

Napisano

mam w 120KM od 20kkm

nie narzekam na jazde

jeden minus - przy odpalaniu na benzynie w pewnych temperaturach silnik nierowno pracuje

czytalem ze to problem z filtrem oparow paliwa - poki co gasze i odpalam jeszcze raz - wtedy jest ok

ale zaczyna mnie to irytowac

Napisano

> Witam.

> Kolega zastanawia się nad założeniem gazu do swojego T-Jet-a ale zastanawia się jak te silniki

> znoszą gaz.

Chyba dobrze. Przedstawiciel Staga na Małopolske ma dokładnie takie firmowe Bravo i daje rade a kilometrów to robi spoooooro i auta nie oszczędza

Miał ZTCP jakieś kłopoty z softem silnika w polączeniu z gazem ale wizyta w Tychach na zmiane softu podobno sprawę załatwiła. Najlepiej to sie umów w jakimś krakowskim warsztacie Staga z nim i popytaj

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki koledzy 20.GIF

Kumpel zdecydował i w tym tygodniu powinien umówić się na montaż. ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> No to mnie trochę zmartwiłeś, w sumie jeszcze nie słyszałem o przypadkach demontażu nowych

> instalacji Może nawinie się ktoś taki co "ujeżdża" taki zestaw.

zapytaj tego kolegi KLIK KLIK a moze Ci powie dlaczego demontowal lpg z t-jet'a wink.gif

Napisano
  • Autor

> zapytaj tego kolegi KLIK KLIK a moze Ci powie dlaczego demontowal lpg z t-jet'a

Spytam się, dzięki. W każdym bądź razie w T-Jecie kolegi siedzi BRC SQ24 na razie git ok.gif

Napisano

> Witam.

> znoszą gaz.

> Szukałem trochę forumową "szukajką" ale zbyt dużo nie znalazłem.

> Prosimy o pomoc

Auto Gaz Śląsk w Katowicach daje rade z t-jet'ami ok.gif

Napisano

> Spytam się, dzięki. W każdym bądź razie w T-Jecie kolegi siedzi BRC SQ24 na razie git

spox waytogo.gif