Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[kzAK] Spawarka MIG

Featured Replies

Napisano

Panie i Panowie możecie polecić jakiegoś MIGa do prac garażowych i ewentualnie by wspawać jakąś reperaturkę przy samochodzie smile.gif

Napisano

> Panie i Panowie możecie polecić jakiegoś MIGa do prac garażowych i ewentualnie by wspawać jakąś

> reperaturkę przy samochodzie

dopisz budżet

Napisano
  • Autor

> dopisz budżet

ok 1000zl, ale wiadomo im taniej tym lepiej dla mnie. nie potrzebuje jakiejs super spawarki. wystarczy mi punktowo złapanie jakiś blach przy aucie i jakieś drobne spawy przy garażowych pracach.

Napisano

> ok 1000zl, ale wiadomo im taniej tym lepiej dla mnie.

Masz w sieci i po sklepach masę półautomatów od 900 złotych. Einhell i podobne "klony". Zorientuj się u sprzedawcy jak wygląda sprawa części zamiennych typu uchwyt, rolki prowadzące czy sterownik silnika. Jak będzie o.k. bierz dowolny model, na przykład wspomnianego Einhella. Możesz tym spawać nierdzewkę i aluminium.

Napisano

> Możesz tym spawać nierdzewkę i aluminium.

Teraz troszkę przesadziłeś zlosnik.gif Powinieneś dodać "teoretycznie" grinser006.gif

Napisano

> Teraz troszkę przesadziłeś Powinieneś dodać "teoretycznie"

Praktycznie! Wyspawałem takim Einhellem za 1000 złotych kilka solidnych konstrukcji aluminiowych! Blachy do 4mm czy kątowniki 50x50x5 spawa bez problemu.

Dla przykładu stanowisko i przygotowany materiał - rurki fi 30 ścianka 3 biglaugh.gif

287256437-s1.JPG

I gotowa sortownica do ryb w stawie, ma metr wysokości,sześć długości, góra i dół to profil 30x30x3.

287256437-s2.JPG

Da się, tylko trzeba umić grinser006.gifzlosnik.gif.

post-103354-14352522011424_thumb.jpg

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

up.

polecicie cos jeszcze, mig bedzie uzywany praktycznie troche by wspawac pare reperaturek wiec zadnych cudow nie oczekuje zlosnik.gifoink.gif

Napisano

> up.

> polecicie cos jeszcze, mig bedzie uzywany praktycznie troche by wspawac pare reperaturek wiec

> zadnych cudow nie oczekuje

bessęsu.

Przyzwoity mig z najtańszych to jakieś 1500 zł. Daj to blacharzowi.

Napisano
  • Autor

> bessęsu.

> Przyzwoity mig z najtańszych to jakieś 1500 zł. Daj to blacharzowi.

co rozumiesz przez przyzwoity? doslownie punktowo kilka elementow musze wspawac, a reszte blacharz sobie dorobi

Napisano

> co rozumiesz przez przyzwoity? doslownie punktowo kilka elementow musze wspawac, a reszte blacharz

> sobie dorobi

To że kiepskim nawet tych paru punktów nie zrobisz. biglaugh.gif

Napisano

Kolega miał takiego taniego za 800zł i mu chwytało drut w pistolecie po każdym spawie. Musiał brać śrubokręt i udrażniać. Ja mam shermana coś takiego, ale starszy model i spawie pięknie wszystko http://allegro.pl/spawarka-polautomat-mig-mag-230-sherman-cz-wa-i3722028048.html

Napisano

Posiadam od ok. 10 lat bester 1500 (chyba nie pomyliłem oznaczenia) . Spisuje sie toto bardzo dobrze w przydomowym garażu. Cena delikatnie poniżej 1000 zł. +butla, reduktor i inne. Zasilanie 1 faza. 4 nastawy pradowe. Unikaj najtańszych migomatów które są w marketach za ok. 600 zł, na małe szpule drutu, unikaj sprzętów bez półki na postawienie butli.