zero7 Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 Dzień dobry Witam, jestem ponownie szczęśliwym posiadaczem Bravy. Dobrych parę lat temu miałem 1,6, a obecnie 1,9 JTD z 2001r. Zauważyłem zapalającą się kontrolkę, której nie znalazłem w instrukcji. Jest pomarańczowa z prawej strony wskaźników na dole, w kształcie jakby kanistra (jak będę miał chwilę to pstryknę foto). Zapala się najczęściej po przekręceniu kluczyka i gaśnie razem z innymi. Kilka razy zauważyłem jak zapaliła się na chwilę podczas jazdy. Może ktoś wie od czego toto jest? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati6630 Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 > Dzień dobry > Witam, jestem ponownie szczęśliwym posiadaczem Bravy. > Dobrych parę lat temu miałem 1,6, a obecnie 1,9 JTD z 2001r. > Zauważyłem zapalającą się kontrolkę, której nie znalazłem w instrukcji. > Jest pomarańczowa z prawej strony wskaźników na dole, w kształcie jakby kanistra (jak będę miał > chwilę to pstryknę foto). > Zapala się najczęściej po przekręceniu kluczyka i gaśnie razem z innymi. Kilka razy zauważyłem jak > zapaliła się na chwilę podczas jazdy. > Może ktoś wie od czego toto jest? "prawdopobably " woda w filtrze paliwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zero7 Posted October 26, 2013 Author Share Posted October 26, 2013 > "prawdopobably " woda w filtrze paliwa o masz, to się już nacieszyłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati6630 Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 > o masz, to się już nacieszyłem kein problem! poczytaj w instrukcji, bo wydaje mi się ze w obudowie filtra na spodzie powinien być zaworek do upuszczania wody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sedicivalv0le Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 > o masz, to się już nacieszyłem jak auto świeżo kupiłeś , to najlepiej wymienić dla spokojności filtr paliwa , a nie tylko spuścić wode z niego , kto wie ile miliardów kilometrów on już ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarecki88 Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Ja tam się nie znam ale zawsze przed zimą zmieniam filtr paliwa. Zawsze tzn od momentu, jak go parafina zapchala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zero7 Posted October 30, 2013 Author Share Posted October 30, 2013 ok dzięki za podpowiedzi, jutro postaram się zajrzeć pod maskę i ogarnąć to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts