Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio 6000CD

Featured Replies

Napisano

Zainspirowany tym wątkiem: tutaj mam proste pytanie: czy do radia jak w temacie da się takie ustrojstwo podłączyć?

Napisano
  • Autor

> Wygląda na to, że tak jakiś tekst

> jakiś tekst2

No to muszę się głębiej tematem zainteresować. Pytanie zadałem m. in. dlatego że w instrukcji radia nie ma jednoznacznej informacji o zmieniarkach.

Napisano
  • Autor

> No to muszę się głębiej tematem zainteresować. Pytanie zadałem m. in. dlatego że w instrukcji radia

> nie ma jednoznacznej informacji o zmieniarkach.

To jeszcze powracając do tematu.

Czy ktoś ma gdzieś jakiś manual jak radio wytargać? Z tym że to nowsze - nie kwadratowe tylko to takie jajkowate ze srebrną obwódką?

Napisano

ściągasz cały ten srebrny plastik konsoli (na zatrzaski jest) i masz śrubki widoczne smile.gif

Napisano
  • Autor

> ściągasz cały ten srebrny plastik konsoli (na zatrzaski jest) i masz śrubki widoczne

Cały plastik środkowej konsoli trzeba ściągnąć? icon_eek.gif Co za patent icon_rolleyes.gif

Myślałem, że wystarczy jakoś tą srebrną obwódkę wokół radia wyciągnąć a samo radio kluczami...

Ech... ford zlosnik.gif

Napisano

ale o co ci chodzi - jedno szarpnięcie i masz to w łapie niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> ale o co ci chodzi - jedno szarpnięcie i masz to w łapie

Mam nadzieję że jest tak prosto jak piszesz zlosnik.gif Nigdy nie lubiłem ściągać plastików w jakimkolwiek samochodzie - zawsze się boję, że coś połamię frown.gif

Napisano

> Mam nadzieję że jest tak prosto jak piszesz Nigdy nie lubiłem ściągać plastików w jakimkolwiek

> samochodzie - zawsze się boję, że coś połamię

to nie połam zlosnik.gif

nogą sie o deskę zapierać nie musisz - troche wyczucia i będzie dobrze wink.gif

Napisano

> To jeszcze powracając do tematu.

> Czy ktoś ma gdzieś jakiś manual jak radio wytargać? Z tym że to nowsze - nie kwadratowe tylko to

> takie jajkowate ze srebrną obwódką?

Jesteś pewien że ta zmieniarka będzie współpracować z 6000 CD z Mk2 FL ?

Napisano
  • Autor

> Jesteś pewien że ta zmieniarka będzie współpracować z 6000 CD z Mk2 FL ?

Pewny nie jestem ale pogrzebałem trochę w necie i powinna podejść. Zaraz też wyślę maila z pytaniem do sprzedawcy z TEJ aukcji. Jak coś się dowiem to napiszę.

Natomiast jak kręcisz się gdzieś po Katowicach to TUTAJ jest jakiś sklep audio, który też to sprzedaje. Może przy okazji dałbyś radę jakoś tam zahaczyć i coś się dowiedzieć ok.gif

Napisano

> Pewny nie jestem ale pogrzebałem trochę w necie i powinna podejść. Zaraz też wyślę maila z pytaniem

> do sprzedawcy z TEJ aukcji. Jak coś się dowiem to napiszę.

> Natomiast jak kręcisz się gdzieś po Katowicach to TUTAJ jest jakiś sklep audio, który też to

> sprzedaje. Może przy okazji dałbyś radę jakoś tam zahaczyć i coś się dowiedzieć

Kiedyś się pobieżnie interesowałem tematem i okazało się że do mojego nie podejdzie.

Tutaj jest info potwierdzające moje przypuszczenia :

link

Napisano
  • Autor

> Kiedyś się pobieżnie interesowałem tematem i okazało się że do mojego nie podejdzie.

> Tutaj jest info potwierdzające moje przypuszczenia :

> link

Hm... faktycznie hmm.gif Ciekawe. Ze szwagrem doczytaliśmy w instrukcji, że do 6000cd zmieniarkę można podpiąć, więc skoro to urządzenie emuluje zmieniarkę to teoretycznie nie powinno być problemów.

Tutaj namalowali że podchodzi. Może chodzi o rodzaj wtyczki hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Kiedyś się pobieżnie interesowałem tematem i okazało się że do mojego nie podejdzie.

> Tutaj jest info potwierdzające moje przypuszczenia :

> link

No i wygląda na to kolego, że miałeś rację. Dostałem info od sprzedawcy, że do tego modelu radia nie da się niestety tego podpiąć. Niestety nie napisał mi jakie są powody tego, że się nie da sick.gif

Szkoda bo już w zasadzie byłem zdecydowany na zakup a tu zonk mad.gif

Napisano

> No i wygląda na to kolego, że miałeś rację. Dostałem info od sprzedawcy, że do tego modelu radia

> nie da się niestety tego podpiąć. Niestety nie napisał mi jakie są powody tego, że się nie da

> Szkoda bo już w zasadzie byłem zdecydowany na zakup a tu zonk

Pozostaje nam tylko zmiana radia na Sony frown.gif , a swoją drogą to skandal że nasze radia nie obsługują MP3 frown.gif

Napisano
  • Autor

> Pozostaje nam tylko zmiana radia na Sony , a swoją drogą to skandal że nasze radia nie obsługują

> MP3

To wcale nie jest taki głupi pomysł ok.gif Tylko z używkami to lekka loteria (a jest tego trochę na allegro). Znalazłem też sprzedawcę, który podobno sprzedaje nowe za około 700 zł. Trochę zaporowa cena jak dla mnie na tą chwilę frown.gif Mam inne wydatki.

Napisano

pierwsza rzecz jaką zawsze robilem po zakupie FFII bylo kupno radia sony zlosnik.gif duuuużo lepszy dźwięk no i mp3 ok.gif