Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Na wolnych obrotach zimno - w trakcie jazdy ciepło

Featured Replies

Napisano

Mój problem jest taki:

złamał się wąż idący do nagrzewnicy, mniej więcej w połowie. Nie przy samej nagrzewnicy. Zaczął lecieć płyn, zauważyłem za sobą kałużę jak stałem na światłach. Silnik nie miał 90 stopni, więc nie było mowy o przegrzaniu. Zjechałem na pobocze, naprawiłem usterkę poprzez skrócenie węża, dolałem wody, dojechałem do domu. Zalałem nowy płyn, odpowietrzyłem tak, że płyn już ładnie leci bez żadnych bąbelków ani piany.

Po tym zabiegu samochód przestał grzać, ale tylko i wyłącznie na wolnych obrotach. Np. jak stoję na światłach, albo w korku. Jak się ruszy i jedzie to grzeje niewiem.gif

Wcześniej ładnie grzał, było ciepło w środku. Nagrzewnicę wymieniałem 3 miesiące temu, płyn wymieniałem po zmianie nagrzewnicy i grzał.

Pacjent 1.1 spi z lpg, po swapie z 899.

Poniżej zapodaję również połączenie chłodnicze w aucie. Reduktor jest na dole przy zderzaku. Mistrz painta żeby nie było.

Co mu może odbijać? confused.gif

0kfy.png

Napisano

Jeszcze raz bym odpowietrzył, bo wygląda jakby nadal gdzieś miał powietrze.

Napisano

ja bym sie przypatrzyl pompie wody smile.gif

Chociaz mialem podobnie po swapie na 1.4 8v gdy mialem weze do nagrzewnicy podpiete na odwrot tj. doplyw od dolu odplyw od gory. Po zamianie bylo juz normalnie

Napisano
  • Autor

> ja bym sie przypatrzyl pompie wody

> Chociaz mialem podobnie po swapie na 1.4 8v gdy mialem weze do nagrzewnicy podpiete na odwrot tj.

> doplyw od dolu odplyw od gory. Po zamianie bylo juz normalnie

czyli teoretycznie, ten co idzie z kolektora, to ma być podłączony do górnego, a ten co idzie do czwórnika w dół, to do dolnego? cfaniaczek.gif

może jak było cieplej, to nie było tak czuć, że dmucha chłodnym na postoju hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Jeszcze raz bym odpowietrzył, bo wygląda jakby nadal gdzieś miał powietrze.

aż niemożliwe, bo odpowietrzałem 3 razy i leci już z odpowietrznika ładnie bez powietrza hmm.gif

Napisano

Jak miałem P1 1,2 16v to ciągle mi się zapowietrzał, bo gdzieś się rozszczelniał. Pompe miałem nówkę, bo dopiero co z rozrządem wymienianą.