Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy takie opony w terenie w ogóle maja sens?

Featured Replies

Napisano

Zastanawia mnie jedno. Co jak terenowy pojazd uzbrojony w takie opony pojeździ troszkę w grząskim błocie? hmm.gif Ten cały plaster miodu zostanie dokładnie zaklajstrowany i ciężar takiego koła (nie mówiąc o jego wyważeniu) ulegnie drastycznej zmiane. Co na to półosie i inne elementy napędu? Poza suchym ma to w ogóle sens?

Napisano

> ...Ten cały plaster miodu zostanie dokładnie zaklajstrowany i ciężar takiego koła (nie

> mówiąc o jego wyważeniu) ulegnie drastycznej zmiane...

Zrobią wersje z bokami i nic się nie będzie zaklejać.

Napisano

opona napewno pozbawiona jest bokow po to abys zobaczyl jak jest zbudowana w srodku..i jak sie zachowuje...

napewno docelowa bedzie cala...

Napisano
  • Autor

> opona napewno pozbawiona jest bokow po to abys zobaczyl jak jest zbudowana w srodku..i jak sie

> zachowuje...

> napewno docelowa bedzie cala...

o tych oponach słychać już od kilku lat, były nawet jakieś testy w pojazdach wojskowych i wszystkie bez boków były hmm.gif

Napisano

> o tych oponach słychać już od kilku lat, były nawet jakieś testy w pojazdach wojskowych i wszystkie

> bez boków były

dodają patyczek do przepychania błota hehe.gif

jak potworek, zrobiony ?

na integrację jedzie Księciunio ? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> dodają patyczek do przepychania błota

> jak potworek, zrobiony ?

> na integrację jedzie Księciunio ?

Potworek się rozpada frown.gif Łożysko w prawym przednim kole wyje tak, że szybciej niż 40-50km/h strach jechać, coś pod spodem wibruje (nie wiem, czy to wał, czy most), rozrząd też wypadałoby juz wymienić frown.gif Generalnie domaga się doktora.

Ja zresztą też muszę się do kolegi uśmiechnąć i na wizytę umówić bo coś mi jeden łindołs lekko podwójnie widzi... frown.gif

Napisano

Raczej dziwny pomysł. "Opona" widać dość sztywna, często brakuje przyczepności. Chyba jedyna zaleta to wytrzymałość na uszkodzenia od skałek. Ale myślę, że materiał szybko się zmęczy na narożnikach plastrów i popęka. W wózkach widłowych które jeżdżą po nierównych nawierzchniach już od dawna stosuje się takie opony z okrągłymi dziurami. Bardzo szybko luzują się na feldze co w przypadku wózka nie jest wielką wadą. Ale jakby się w terenówce zaczęła przesuwać albo obracać to gorzej sick.gif