BUser Posted December 18, 2013 Share Posted December 18, 2013 Witam Jedną z zalet 1,2 jest (było) że się szybko nagrzewa i ciepłem dmucha Niestety ostatnio się to popsuło i wskazówka trzymała się kreskę niżej - wiadomo coś nie tak z termostatem. Podjechałem do mechanika ale po sprawdzeniu okazało się że działa poprawnie. Uparłem się na wymianę Wymienili i kilka dni było lepiej a teraz jest coraz gorzej po 10km ledwo dochodzi do kreski poniżej połowy. Jeżeli nie termostat to co to może być? Coś z instalacją gazową? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati6630 Posted December 18, 2013 Share Posted December 18, 2013 > Witam > Jedną z zalet 1,2 jest (było) że się szybko nagrzewa i ciepłem dmucha > Niestety ostatnio się to popsuło i wskazówka trzymała się kreskę niżej - wiadomo coś nie tak z > termostatem. Podjechałem do mechanika ale po sprawdzeniu okazało się że działa poprawnie. > Uparłem się na wymianę Wymienili i kilka dni było lepiej a teraz jest coraz gorzej po 10km > ledwo dochodzi do kreski poniżej połowy. > Jeżeli nie termostat to co to może być? Coś z instalacją gazową? pompa wody? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUser Posted December 24, 2013 Author Share Posted December 24, 2013 Jednak znowu termostat. Zrobiło się cieplej więc bez odmrażania rączek można było przeprowadzić macanko węży i chłodnicy. Dziad tak się już zbiesił, że od razu puszczał na chłodnicę. Pojechałem na gwarancyjną wymianę a w warsztacie się postarali i znaleźli niewiele droższy oryginalny zamiennik Fiata. Teraz termostat trzyma jak szwajacarski zegarek (pytanie jak długo). Felerny termostat to Vernet. Poprzedni też Vernet wytrzymał jakieś 2 lata. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati6630 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 > a w warsztacie się postarali i znaleźli niewiele droższy oryginalny zamiennik Fiata. BEHR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
technix Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 no mi w ubiegłym roku 3 razy padał osławiony vernet - po wymianie na gates wszystko OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cumel Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 > no mi w ubiegłym roku 3 razy padał osławiony vernet - po wymianie na gates wszystko OK Przerobiłem identyczny temat w tym roku W końcu hurtownia sprowadziła jakiś w pudełku Ricambi całe 20zł droższy od verneta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts