Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Opel Astra F] Wymiana przełącznika LPG ?

Featured Replies

Napisano

Witam

Nowy jestem więc mam nadzieję, że nie dałem ciała z działami smile.gif

Niedawno zakupiłem Opla Astre F 1.6 na 1 wtrysku w benzynie (od nowości jeżdżona tylko na benzynie) i dodałem instalacje LPG. Chciał bym wymienić przełącznik "oryginalny" (który umożliwia mi jedynie włączenie lub wyłączenie LPG, pomijając 2 diody sygnalizujące poziom LPG) na "starszy" czyli klawiszowy typu " lpg - 0 - benzyna ".

Instalacja była montowana w tym roku i działa na Sterowniku "Lambda System". I mam następujące pytanie:

* Czy można w ogóle dokonać takiej wymiany przełączników ?

* Czy będę mógł przełączać się na LPG za pomocą przełącznika czy nadal musiał bym robić "przygazówki" aby sterownik przełączył się na LPG (tak mam do tej pory)

Liczę na pomoc smile.gif

Napisano

> Liczę na pomoc

zostaw jak jest - dlaczego chcesz zmienić na I-0-II ?

Aż tak skąpy jesteś cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Aż tak skąpy jesteś

Nie jestem aż tak skąpy ale te przygazówki mnie męczą + dla zimnego silnika to nic dobrego.

Napisano

> Nie jestem aż tak skąpy ale te przygazówki mnie męczą + dla zimnego silnika to nic dobrego.

Ale nie musisz robić "przegazówki" wystarczy że pojedziesz i się przełączy, a obroty przełączania możesz ustawić na niższe jeśli masz jakieś bardzo wysokie.

Napisano

> Nie jestem aż tak skąpy ale te przygazówki mnie męczą + dla zimnego silnika to nic dobrego.

A nie da się zmienić, żeby przełączał się np. przy 1500 obr/min a nie przy 3000 obr/min niewiem.gif Jeśli nie da się zmienić to zostaw jak jest, silnik od tego się nie zepsuje zlosnik.gif

Swoją drogą jak męczą Cię przegazówki to aż boję się myśleć jak męczy Cię jazda samochodem hahaha.gifgrinser006.gif

Napisano

> A nie da się zmienić, żeby przełączał się np. przy 1500 obr/min a nie przy 3000 obr/min

ale przy 1500 to zimą na ssaniu sam się przełączy zanim dotknie gazu...

Napisano

dlatego właśnie powinienieś poczekać aż na benie się rozgrzeje, a potem przygazówka mu nie straszna zlosnik.gif

P.S. ja mam u siebie też taki i mam ustawione na 2000 rpm (też astra f 1.6)

Napisano

> ale przy 1500 to zimą na ssaniu sam się przełączy zanim dotknie gazu...

a to nie o to chodzi autorowi wątku, żeby się szybko przełączył niewiem.gif

Napisano

> a to nie o to chodzi autorowi wątku, żeby się szybko przełączył

No fakt ok.gif

Napisano
  • Autor

Dziękuje za wasze opinie na zadany temat smile.gif

A Tilok niech pozostawi swoje teksty dla siebie, bo ani się z tego pośmiać ani popłakać.

Temat zamknięty.

Napisano

> Dziękuje za wasze opinie na zadany temat

Proszę bardzo skromny.gif

> A Tilok niech pozostawi swoje teksty dla siebie, bo ani się z tego pośmiać ani popłakać.

Kolego, jest to forum ogólnodostępne. Mam prawo wyrazić swoją opinię i tak też zrobiłem. Ty masz prawo przeczytać to co napisałem lub nie grinser006.gif.

Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź i zobacz jaki dodany jest emotikon, bo strasznie jesteś poważny grinser006.gifzlosnik.gifok.gif