Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra H 1.9 + ASB

Featured Replies

Napisano

Jest sobie taka oto Astra H z automatyczną skrzynią biegów

Co możecie powiedzieć o takiej kombinacji (silnik + skrzynia). Co to za twór ten tiptronic bo nie mogę wyszperać w necie? Z tego co znalazłem to 6 biegowy automat. Jak z trwałością, komfortem jazdy ? Ktoś ma, używa? Wiem tyle że pewnie taka kombinacja występuje w Vectrze, Zafirze, czy jeszcze jakiś inny producent aut wykorzystuje to?

Z góry dziękuję za odpowiedzi cool.gif

Napisano

> Jest sobie taka oto Astra H z automatyczną skrzynią biegów

> Co możecie powiedzieć o takiej kombinacji (silnik + skrzynia). Co to za twór ten tiptronic bo nie

> mogę wyszperać w necie? Z tego co znalazłem to 6 biegowy automat. Jak z trwałością, komfortem

> jazdy ? Ktoś ma, używa? Wiem tyle że pewnie taka kombinacja występuje w Vectrze, Zafirze, czy

> jeszcze jakiś inny producent aut wykorzystuje to?

> Z góry dziękuję za odpowiedzi

już się rozpisywali na temat auta od tego kolesia smile.gif wtedy był to passat ok.gif

daleko nie masz więc jedź i daj znać to może nie którzy się zgarbią bo wieszali psy na handlarzu zlosnik.gif

Napisano

> ia). Co to za twór ten tiptronic

Koleś klepie jak potłuczony odnośnie wyposażenia to i tiptronica wymyślił.

Ogólnie automaty w Oplach są słabe w porównaniu do konkurencji VAG. To opinia serwisanta z ASO który prywatnie ma automata z VAG.

Co do tej Astry to mało z tych rzeczy z opisu jest prawdziwe biglaugh.gif. Ta wersja nawet koło COSMO nie stała. Zwykła bida z paroma dodatkami.

A najlepsze jest 10 poduszek w aucie które z fabryki wyjeżdzało z max 6-cioma zlosnik.gif albo 2-strefowa klima

Napisano

> Jest sobie taka oto Astra H z automatyczną skrzynią biegów

> Co możecie powiedzieć o takiej kombinacji (silnik + skrzynia). Co to za twór ten tiptronic bo nie

> mogę wyszperać w necie? Z tego co znalazłem to 6 biegowy automat. Jak z trwałością, komfortem

> jazdy ? Ktoś ma, używa? Wiem tyle że pewnie taka kombinacja występuje w Vectrze, Zafirze, czy

> jeszcze jakiś inny producent aut wykorzystuje to?

> Z góry dziękuję za odpowiedzi

już komuś pisałem o takiej AH więc zrobię tylko cytat:

Quote:

Dwumasy nie ma, bo to automat.

Co do silnika - model 120KM to albo Z19DTJ albo Z19DT.

Ten pierwszy to tak naprawdę Z19DTH z okrojoną mocą.

Ponieważ piszesz, że połączenie ze skrzynią automatyczną więc zapewne w tym wypadku jest ta druga opcja czyli Z19DT.

Jest to wersja 8 zaworowa, mniej problematyczna niż 16 zaworowe jednostki DTH i DTJ.

Skrzynia to model AF40 - 6 biegów z ActiveSelect.

Ja mam ją u siebie w VC. generalnie czasami szarpnie, ale działa i na razie odpukać problemów z nią nie mam.

Przy skrzyni warto sprawdzić czy była robiona wymiana oleju. Jeśli nie była, a przebieg jest ori to bym wymienił.

Napisano

> Co do silnika - model 120KM to albo Z19DTJ albo Z19DT.

DTJ był od początku produkcji jakoś do połowy 2005. Później 1.9 120KM to tylko DT.

Z resztą na fotce widac, że korek wlewu oliwy jest w lewej dolnej ćwiartce osłony silnika czyli to DT. Mam dokładnie taki sam silnik.

Rocznik wskazuje ze kilka chorób wieku dziecięcego zostało poprawionych.