Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klocki ham FERODO PREMIER czy ktos takie ma??

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam sie nad zakupem takich(obecnie mam tekstar 10.000 piszcza i piszcza caly czas od samego początku),jezeli ktos z was ma zalozone takie prosze o opinie??

Napisano

Mam u siebie i wszystko w jak najlepszym porządku. Polecam

Napisano

> Zastanawiam sie nad zakupem takich(obecnie mam tekstar 10.000 piszcza

> i piszcza caly czas od samego początku),jezeli ktos z was ma

> zalozone takie prosze o opinie??

Jeździłem na takich jak miałem AR - miękkie, dość szybko się zużywają i pylą, ale za to nie hałasują za bardzo ok.gif. Ja tam polecam grinser006.gif

Napisano

O a gdzie i za ile można je mieć ;-)

Napisano

> ktos z was ma

No właśnie, bo kuledzy sa dwa rodzaje

FDB 1466 (FDB 1467dla 1.8+, ~68 Abarth) / FDB 1469 przód/tył

i to nie jest takie drogie

oraz

te same nry tylko z literka FDS na początku i juz kosztują...

Czy ktoś ma może te droższe? Ja tam bym wysępił trochę więcej, zwłaszcza na przód. ale czy jest jakakolwiek różnica w hamelunku?

Napisano

> Jeździłem na takich jak miałem AR - miękkie, dość szybko się zużywają

> i pylą, ale za to nie hałasują za bardzo . Ja tam polecam

Witam!!!!!!!!!!!!!!!!

Zależy jakie kolega kupił te klocki bo jak chodziłem po sklepach z częściami motorazycyjnymi (też szukam włąśnie tych klocków) to dowiedziałem się, że z tymi klockami to jest tak mimo iż są pod tą samą nazwą to są za jakieś 135 zł za komplet (na przednią oś) no i są też za jakieś 230 zł . I teraz jest problem bo w podobnej cenie dostanie się w ASO komplecik niby oryginalnych klocków albo kupić te droższe FERODO ale z jaką pewnością czy to są te lepsz.

A co kolega sądzi o klockach LUCAS?????????????

stilon 1.6 16V LPG 5D

Napisano
  • Autor

> A co kolega sądzi o klockach LUCAS?????????????

Słyszałem ze sa dobre zakladalismy ze szwagrem w punto i jest ok cena ok180zł a za ferodo ok110zł

Napisano

> No właśnie, bo kuledzy sa dwa rodzaje

> FDB 1466 (FDB 1467dla 1.8+, ~68 Abarth) / FDB 1469 przód/tył

> i to nie jest takie drogie

> oraz

> te same nry tylko z literka FDS na początku i juz kosztują...

O ile mi wiadomo FDS to już nie "Premier" tylko "DS Performance".

> Czy ktoś ma może te droższe? Ja tam bym wysępił trochę więcej,

> zwłaszcza na przód. ale czy jest jakakolwiek różnica w

> hamelunku?

O DS Performance masz coś tutaj: KLIK. IMO wydatek bez sensu, ale ... co kto lubi zlosnik.gif

Napisano

> O ile mi wiadomo FDS to już nie "Premier" tylko "DS Performance".

> O DS Performance masz coś tutaj: KLIK. IMO wydatek bez sensu, ale ...

No właśnie przydałoby się jakies porównanie, bo wszędzei dostępne są tylko materiały sprzedawców.

To jeszcze tylko dodam że w sklepmoto.pl są tańsze niż na hamulce.net

No i z tego testu (ale uważaj bo by zamieścili gdyby wyszedł niepochlebnie) wynika że jakiś tam efekt jest. Chcociaż to Seicento to nie Stilo. Jak dla mnie te klocki FDS za ~250zł są do przyjęcia, tarcze nacinane za 500 jeszcze też ale 900 za nawiercane już nie... No chyba że gdzieś są taniej niż na hamulce.net. I pod warunkiem że taki zestaw jest dopuszczalny bez zmiany zacisków i czegoś tam jeszcze.

A w ogóle to dla mnie czysto akademicka dyskusja jak mnie w serwisie zjechali że za słabo hamuje i się puder na klockach zebrał. PRzy tym stylu jazdy pewnie dokońca zycia nie zetrę nawet fabrycznych klocków nie mówiąc o tarczach...

Napisano

> PRzy tym stylu jazdy pewnie dokońca zycia nie zetrę nawet fabrycznych klocków nie mówiąc o tarczach...

Przy moim stylu jazdy szacuję życie klocków fabrycznych na 70-80 kkm. food.gif

Napisano
  • Autor

Biore je z tego co czytam powinno byc ok. smile.gif W praktyce sie okaze?

Napisano

Polecam.

Mam z przodu.

Teraz kupiłem też na tył.

Zero pisku.

Napisano

Ja mam na obu osiach ferodo premier i są waytogo.gif Polecam

Napisano

Ja mam takie. Po pierwsze są niedrogie, po drugie nie mam zastrzeżeń.

Wymieniałem przy okazji wymiany przypalonych tarcz. Nie piszczą

za wyjątkiem leciutkiego przyciśnięca hamulca w celu zapalenia stopu

ale i wtedy pisną raz cichutko.

Napisano
  • Autor

Ja juz tez mam,przy wjezdzie na podnosnik hamulce ostatni raz dzisiejszego dnia pisneły,niewieżyłem ale jednak wyciągnołem tekstara wsadziłem ferodo nawet nic nie czyszcząc i specjalnie przygotowojąc.Poprostu (pisk jak reką odjął yay.gif) nic zeroooooooo....

276498037-klocki.jpg

post-42708-14352468568917_thumb.jpg

Napisano

A czy ktoś z Was jeździ może na klockach Remsa bo słyszałem że są bardzo dobre

Napisano

> Ja juz tez mam,przy wjezdzie na podnosnik hamulce ostatni raz

> dzisiejszego dnia pisneły,niewieżyłem ale jednak wyciągnołem

> tekstara wsadziłem ferodo nawet nic nie czyszcząc i specjalnie

> przygotowojąc.Poprostu (pisk jak reką odjął ) nic

> zeroooooooo....

No właśnie. Mam takie klocki już kupione i mam wrażenie, że to chyba nie do Stilo. Po pierwsze są inaczej zakończone (półokrągłe) podczas gdy fabryczne maja zakończenia kwadratowe (tak jak prowadnice). Po drugie, są mniejsze. Nie pamiętam akurat, czy moje to są właśnie fdb 1466, ale pamiętam, że kupowałem specjalnie do Stilo 1,6. Jak czyściłem zaciski, to zwróciłem na to uwagę, że są inne. Czy może sprzedawca coś pokręcił (kupowałem na Allegro, coś ok. 100 zł.)?

Napisano

Wczoraj zalozylem tez tekstary piszcza strasznie, dzisiaj pojechalem do sklepu doplacilem roznice i kupilem Feredo.

Jutro jestem umowiony w Aso na wymiane wiec mam nadzieje, ze juz nie bede slyszal piszczenia bo mnie zaras czacha.gif

Napisano

Od 60 tys takowe mam na przodku i tyle i nie mam do nich zastrzezen.............polecam te ferodo z jednym zastrzezeniem ..nie daja nowych blaszek montazowych.

Jest jescze jedna firma robiaca dobre klocki o ltorej jeszcze nikt nie wspomnial,ATE.....mowia ze nawet lepsze od ferodo premier w tej klasie cenowej.

Teraz na liczniku mam 120 tys i i tarzccze mowia papapapapapapap,przy wmiare stanowczym hamowaniu z 160 np,niezle juz chucza i wibruja.

Napisano

> A czy ktoś z Was jeździ może na klockach Remsa bo słyszałem że są

> bardzo dobre

porządne klocki, mają dobry stosunek wartość/cena. A tak naprawdę to to jest Lucas smile.gif

Napisano

> Słyszałem ze sa dobre zakladalismy ze szwagrem w punto i jest ok cena

> ok180zł a za ferodo ok110zł

ładnie żeś przepłacił za 180zł?? yikes.gif

Napisano

to przed wymiana na inne sprawdz najpierw, czy zacisk jest dobrze oczyszczony i czy na tarczy nie ma rantu.

Klocki NIE POWINNY piszczeć, szczególnie klocki wysokiej klasy jakimi są Textary

Napisano
  • Autor

> ładnie żeś przepłacił za 180zł??

Nic nie przeplacilem bo ich nie kupilem 180zł to cena lukasa do stilo a nie do punto,pierdy opowiadasz o czyszczeniu,sory mam to co 2tyś.rozbierac zalozylem Ferodo nic nie czyszczac i nic nie piszczy a tekstar to lipa hehe.gif

Napisano

> Nic nie przeplacilem bo ich nie kupilem 180zł to cena lukasa do stilo

> a nie do punto

z wypowiedzi zrozumiałem że do punto. Do jakiej wersji ze takie roznice cenowe miedzy Lucasem a Ferodo?

>pierdy opowiadasz o czyszczeniu,sory mam to co

> 2tyś.rozbierac zalozylem Ferodo nic nie czyszczac i nic nie

> piszczy a tekstar to lipa

Uważaj sobie ze pierdy, Twój problem. Z doświadczenia wiem, że gros problemów to niechlujne zakładanie klocków. Podobnie z tarczami, gną się bo zakłada się na brudne piasty lub przykręca za mocno.

Zarówno Textar jak i Ferodo robią dużo na oryginał więc o ich produktach nie można powiedzieć że lipa.

Napisano

a ja mam Ferrodo i piszcza... delikatnie ale piszcza... wszystko trzeba co jakis czas rozbierac i czyscic frown.gif

• 3 miesiące później...
Napisano

Właśnie wstawiłem przy przebiegi 35850. Zakup w sklepmoto.pl cena 141 zł. Wymiana w NordAuto za 50 zł.(NordAuto chwilowo nie posiada na składzie klocków do Stilo, cena w katalogu 164 zł + 40 za wymianę). Cena atrakcyjna w stosunku do ASO Fiat.

Napisano

Mam takie z Tyłu polecam.... ale tylkona tył

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.