Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

deszcz zacina po drzwiach- konserwacja

Featured Replies

Napisano

Drzwi nie tanie, trochę na nie zacina deszczem. Czym to zabezpieczyć? W necie jest coś o mleczkach, ale wydaje się mi to za "delikatne" hmm.gif może jest coś w postaci wosku (jak do karoserii samochodowych) ?

Napisano

Ktoś z Ameryki coś niedawno reklamował. Jakiś super, hiper magiczny spray na wilgoć. Że niby spływa później jak po kaczce?

Napisano

Okleina bezbarwna przeźroczysta na drzwi.

Napisano
  • Autor

> Okleina bezbarwna przeźroczysta na drzwi.

Na drewniane ?? Nie, raczej coś innego miałem na myśli

Napisano

> Na drewniane ?? Nie, raczej coś innego miałem na myśli

Lakier bezbarwny do drewna. Kilka warstw powinno wystarczyć. Doraźnie wystarczy okleić folią.

Napisano

> Drzwi nie tanie, trochę na nie zacina deszczem. Czym to zabezpieczyć? W necie jest coś o mleczkach,

> ale wydaje się mi to za "delikatne" może jest coś w postaci wosku (jak do karoserii

> samochodowych) ?

Ja na Twoim miejscu użyłbym po prostu wosku samochodowego. Sam testowałem pastę tempo na drzwiach z wypłowiałym od słońca lakierem i niedużym nakładem pracy usunąłem utleniony lakier, a wypełniacze z pasty bardzo przyzwoicie przywróciły wygląd drzwi.

Wg mnie nie trzeba się obawiać stosowania neutralnych kosmetyków samochodowych na drewniane drzwi. Warunki używania są podobne, a przynajmniej wyroby samochodowe są dostosowane do trudniejszych warunków.

Dla pewności możesz poczytać etykietę wosku - pewnie znajdziesz opis w stylu: neutralny, zawiera wosk pszczeli, itp zlosnik.gif

Dobrze polakierowane drzwi wytrzymują z przyzwoitym wyglądem co najmniej kilkanaście lat i można im pomóc właśnie woskiem. Tylko nie wpadnij na pomysł z samodzielnym malowaniem, czy oklejaniem, bo oryginalny lakier najczęściej nie ma sobie równych.

Oczywiście Twoje drzwi są lakierowane, czyli jest np. na nich warstwa na przykład 0,5 mm lakieru? Bo dla innych rozwiązań moich porad nie ma co słuchać 270751858-jezyk.gif